Sköna hems bloggare Åsa Myrberg lever som hon lär i en ombyggd sommarstuga på Ekerö. Opretientiöst, påhittigt, homemade, och enligt Åsa, väldigt beige.

Åsa Myrberg är den otroligt kreativa och med känsla för inredning personen bakom en av Sköna hems alla fina inredningsbloggar, @mycasa. Har du ännu inte haft nöjet att kika in i hennes fantastiska hem har du din chans nu. Sedan är det bara att börja följa hennes blogg! @mycasa

Huset

Huset sett från bryggan. Fasaden är dimgrön och alla detaljer är gröna. Husets gamla balkong är i dag en utbyggd altan. ”Det var egentligen tomten jag föll för. Vi har terrasserat den med massor av jord, så utöver klipphällar finns det potatisland och köksträdgård och gräsmatta för hundarnas skull”.

Kök

Köket är från Ikea, bänkskivan av portugisisk kalksten och diskhon en ”hederlig rostfri”. Vinställ och hylla har Åsas man gjort av järnräls och stål. Lamporna är modifierade skrivbordslampor Aröd, Ikea. Bordet till vänster fanns i huset, köttkvarn och väg från mormor. Skorstensnocken mitt i huset har Åsa själv bankat ren.

Matbordet är byggt av 1700-tals-golvplank köpt på Blocket, med svetsat stålunderrede. Åsas man har även svetsat taklampan i koppar som Åsa gett olika glödlampor. Stolar av Ray & Charles Eames, samt från Thonet, Artwood (de med kryss) och Sia (den klädda stolen).

Vardagsrum

Rottingmöbler från Artwood, bord, House doctor, soffa från Eilersen, grönmönstrade kuddar, Svenskt tenn och ikatmönstrad, H&M Home. Två mattor i brunt och svart från R.o.o.m. Till vänster skrivbordshurts från House doctor, glasmontern ovanpå har Åsa fyllt med kockakoppar.

”Skåpet är en gammal köksmöbelmed bakbord som vi köpte i Frankrike och fraktade hem i bilen.” Stolen är fråon Lantliv & trädgård vid Ängbyplan i Bromma. Kudde och sits med tyg från Svenskt tenn, hemsydda. Bord, Nordal, ommålat i mattsvart. Affisher, Moderna museet. På skåpet korg och horn från Magasin 36 i Höganäs. Lampfot Tine K med enbart glödlampa, vas, Sia. Lyktan på golvet har Åsa sparyat med guldfärg.

Bokhylla

Mellan matplats och bokhyllorna finns trappan ner till bottenplanet. ”Om du ska nå böckerna får du böja dig över det vita räcket”. Hängande från taket en japansk eka köpt på Rosendal.

Sovrum

Dörrarna till sovrummet hittades på lantliv & trädgård i Bromma. På mattan från Artwood ligger borderterrierna Eskil och Sören. Säng med linnelakan, H&M Home, kappa och överkast Himla. Som nattduksbord, korgar från Artwood, lampor Day Home. Över takbjälkarna har Åsa draperat en linnegardin från Himla som sänghimmel. I bakgrunden balkongen.

Uteplats

På bryggan står slitna stolar från en herrgård i Värmland. I bakgrunden tre badhytter som Åsa och hennes man själv gjort av gamla dörrar från originalhuset och målat med båtlack.

Utsikt

Utsikt från terassen mot de tre bryggorna som de byggt själv. Segelbåten är grannens.

Missa inte Åsas fantastiska blogg: @mycasa

Publicerad i Sköna hem nr 7, 2014.

Läs också:

Hemma hos Leila Lindholm – köket är husets hjärta 

Kreativ oas – hemma hos författaren Denise Rudberg

Fredrik Eklund – ”att bo så här är rena drömmen”