Sekelskifteskaraktär med eleganta italienska kontraster

Dova färgskalor, lyxig bizazzamosaik, dramatiska tapeter och mjuka textilier ramar in sekelskiftesvåningen med typisk italiensk elegans.

Det syns på blandningen att före detta flygvärdinnan Ewa har shoppat inredning på sina många resor. Kärleken till Italien är också uppenbar. Här, i den nyinredda sekelskiftesvåningen, omfamnas allt av en kontinental elegans.

Foto: Sofi Sykfont

Det lilla skrivbordet i ett hörn av vardagsrummet är från Gåvan. Tapeten Riflesso, med en italiensk stadssiluett är från Fornasetti/Cole & son. Pallen är ärvd och klädd i Geisha, ett av Ewas favorittyger. Ljuslykta och ljusstake från Gåvan. Bordslampa med guldfot från Oscar & Clothilde.

Foto: Sofi Sykfont

Mycket textil ger ett varmt och välkomnande intryck. Flera äkta mattor täcker fiskbensparketten. Soffa från Ligne roset. Gardiner av tyg från Bohem, liksom de svarta urnorna i fönstret. Leopardmönstrad fäll samt flera av kuddarna från Bohem. Soffbordet är egentligen ett trädgårdsbord, från Furniturebox. De vita karmstolarna i läder är från Minotti/Vicco.

Foto: Sofi Sykfont

Tapeten II Sole, från Fornasetti/Cole & son, pryder en vägg i sovrummet. Stoppad sänggavel från Ralph Lauren. Pälsbrämade kuddar och pläd från The one. Snidade sängbord från Furniture box och sänglampor från Gåvan.

Foto: Sofi Sykfont

Mosaik från Bizazza/Vicco, med svart fog för optimal effekt. Handfat från Duravit, blandare, Maltini/Vicco. Den snäckformade skålen är egentligen början till ett handfat, inköpt av Ewa i Toscana.

Publicerat i Sköna hem nr 4, 2013.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!