Klagstorps gamla skola till salu – underbart boende med många fina detaljer

Det finns många som när en dröm att förvärva en gammal skola och göra om den till ett unikt boende. En gammal skola har så mycket potential. Enorma rum, möjlighet att göra ett generöst lantkök, ja det är lite herrgårdskänsla över det hela helt enkelt. Missa inte denna möjlighet att kika in i en redan renoverad skola. Och den är till salu!
Via den breda stentrappan med sex meter till tak kommer man upp till övervåningen

Den gamla skolan i Klagstorp byggdes 1930 och rymmer idag 10 rum, varav fem är sovrum. 380 rymliga och renoverade kvadratmeter samt 190 kvadratmeter biyta har du till ditt förfogande om du är intresserad, skolan är nämligen till salu för 5,5 miljoner kronor. En stor trädgård om 3 045 kvadratmeter, samt ett litet gästhus ingår i köpet.

I en av de gamla skolsalarna finns det nyrenoverade köket i svart och vitt med arbetsbänkar i carraramarmor.

Vackra gamla fönster. Trädgårdsblommor i en keramikurna. Inte samma som på bilden, men en vacker keramikurna hittar du här.

Via den breda stentrappan med ca 6 meters takhöjd kommer man upp till övervåningen och den gamla gymnastiksalen som idag används som vardagsrum med loungedel och tv-hörna.

[adSpace placement="auto"]

Den gamla gymnastiksalen ca 100 kvadratmeter och med en takhöjd upp till nock på mer än fyra meter används idag till vardagsrum.

Engelsk club-fåtölj i skinn och Eames Loungechair, ett av paret Charles och Ray Eames klassiska mästerverk.

Omåttligt populära designklassikern "Sarfatti" från Flos, taklampan designad av italienska Gino Sarfatti, samt Isamu Noguchis soffbord syns i vardagsrummet.

Tre fönster i fil i sovrummet. Golvlampan Eglo.

Badrummet skymtas.

[adSpace placement="auto"]

Badrum i lantlig stil med kakel i halvförband, dubbla handfat och speglar i symmetri.

Litet sittbadkar i gjutjärn.

Barnrummet med tapet från Nina Campell, Aquarium 02.

Och tvättstugan! Vi vågar nog påstå att detta är varje husägares våta dröm att få äga en dylik tvättstuga.

Mer information om skolan finns hos Fastighetsbyrån.

Foto: Markus Linderoth Styling: HomeLab

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!