En inredning att trivas med är inget som ramlar över en. Kika in i hemmet som är uppbyggt med fynd från både Blocket och Lauritz.com.

Våningen på den trånga bakgatan i Vasastan är en trerummare på 100 kvadratmeter. Väggar och golv i vardagsrum och matsal målades inför flytten ljust grå, medan hall, kök och sovrum är vita. Inredningen är behaglig, dämpad och utförd med känslig hand av en person som bryr sig om både detaljer och helhet.

Det stora luftiga vardagsrummet med soffgruppen fin placerad i mitten. Fåtöljen från R.o.o.m är liksom Howardsoffan köpt på Blocket, ljuskronan på Lauritz.com och den stora spegeln, liksom den randiga pallen på Bukowskismarket.com. Den sengustavianska armstolen med genombruten ryggbricka är ett arvegods. Kuddar från Bohem och Larsen/Cadoro. Vid fönstret står ett litet skrivbord från Ikeas 1700-talskollektion.

En annan vy från vardagsrummet in mot matrummet där ikeas stoppade armstolar Nils samlas runt ett gammalt pelarbord från förföräldrarna. Med de fem iläggsskivorna på plats kan man festduka för 15 personer. Bordet liksom den blocketfyndade bokhyllan har ägarna själv målat om.

Vid kökets matplats en ljuskrona, förföräldrarnas gamla Kelimmatta och tre olika stolar kring ett litet slagbord.

Sovrummet har balkong mot den lugna gården. Platsbyggda garderober, med snickerier från Ekesiöö, ansluter praktiskt mot taket. På det gråmålade golvet ligger en kelimmatta och från taket hänger en hemmatillverkad balettkjolslampa.

Tallrikshyllan i köket med blandat blåvitt porslin från Gustavsberg.

 

Två wienerstolar – Ikeas tidigare modell Ögla – är köpta på Stadsmissionen och fungerar som nattduksbord. Sänggaveln är klädd med överkasttyg.