Foto: © Gabriele Teruzzi

Kanske världens lyxigaste yacht – inklusive terrass med pool 38 meter upp i luften

Senaste lyxyachtkonceptet är signerat Gabriele Teruzzi. Shaggai som yachten heter är inte mindre än 150 meter spektakulär lyx som bland annat erbjuder terrasser, en inifinitypool, en beachclub och ett akvarium.

På lyxyachten finner du en unik terrass som är upphöjd 38 meter över däck som rymmer en bar, matplats och en inglasad infinitypool. Infinitypooler är pooler som inte har några höga kanter och det ger intrycket att vattnet flyter ihop med horisonten.

Foto: © Gabriele Teruzzi

Bildkälla 

Att yachten sträcker sig mot himlen har Teruzzi förklarat med orden: ”Att lätta från marken har varit en mänsklig önskan sedan tidernas begynnelse.” Han menar att ”önskan att få vidröra molnen är ständigt närvarande i de mäktigaste mänskliga hjärnorna”.

Och det går nog att konstatera att det lär bli en, eh, i alla fall ekonomiskt mäktig person som får närma sig molnen med hjälp av Teruzzis yacht.

Foto: © Gabriele Teruzzi

Bildkälla 

Taket på den 300 kvadratmeter stora beach cluben är en pool. Och japp, ett stort akvarium finns här. Om man skulle råka glömma att man befann sig till havs.

Foto: © Gabriele Teruzzi

Bildkälla 

Ja, det här ser ju inte obehagligt ut, om man säger så (!).

Foto: © Gabriele Teruzzi

Bildkälla

En närmare titt på hur infinitypoolen högst upp på yachten flyter samman med horisonten.

Foto: © Gabriele Teruzzi

Bildkälla

Foto: © Gabriele Teruzzi

Bildkälla

Tänkte du att det inte kunde bli mer spektakulärt? Fel. Det finns en infinitypool till. Japp. Två infinitypooler. Om man skulle tröttna på den ena, liksom.

Läs mer:

1000 kvadratmeter sjönära lyx (med hiss) - Vi har aldrig sett något liknande! 

Följ med in i drömhuset (det här våningsplanet är så sjukt lyxigt) 

Här döljer sig förmodligen Sveriges mest spektakulära inredning 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!