Kreativ oas – hemma hos Denise Rudberg

Våningen i centrala Stockholm är perfekt komponerad för den lilla familjen Rudberg – författaren Denise och barnen. Den är social och samtidigt finns det plats att dra sig undan.

Vardagsrum

Den platsbyggda bokhyllan är ritad av Ivan Mathias Petersson. Stolar med naturfärgat skinn, design av Mats Therselius. Howardsoffor, den stora från R.o.o.m, och den lilla samt fotpallar från Rialto living. Soffbord i svart järn av Per Öberg för Svenskt tenn. Matta från Kasthall, denna specialbeställdes till en filminspelning med Mikael Persbrandt. Kuddar från Svenskt tenn. Taklampa Random light, Moooi/Asplund. Tavla av kopparplåt från det gamla taket.

I ett hörn av vardagsrummet står ett slagbord från Denises morfars barndomshem. Tavla, Christo. Affischen som skymtar i hallen kommer från Tekniska museet. Fåtölj av Mats Theselius.

Mässingsdetaljer

Mässingsljusstakar, Tre kulor av Sigvard Persson och Vänskapsknuten av Josef Frank, från Svenskt tenn. Tavla Christo.

Kök

Stilrent kök med svart mosaikkakel och svart granitbänkskiva med infälld spishäll. Järngryta Le Creuset. Tablett Svenskt tenn.

Sovrum

Dubbeldörrar leder in till sovrummet från vardagsrummet. Howardfåtölj, Rialto living. Lakan, ljusblå pläd och lila pläd, allt från Mille notti. Byrån Malm, Ikea. Lampa Tolomeo av Michael De Lucchi/Artemide. Taklampa Random light, Moooi/Asplund.

Sängen är bäddad med sänglinnen från Mille notti. I vitrinskåpet från NK förvara Denise sina skor och prydligt vikta kläder.

Pubclierad i Sköna hem nr 9, 2013.

Läs också:

Hemma hos Jennifer Brown i Gamla stan

Hemma hos Ingegärd Råman – ljust och minimalistiskt

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu! 4 nr av Sköna hem för endast 169 kr. Köp nu!