Laila Bagge renoverar huset – se de första bilderna på resultatet

Sedan början av året har Laila Bagge renoverat villan på Lidingö där hon bor tillsammans med sin sambo Korosh och hennes barn Liam och Kit. Vi har fått följa husrenoveringen steg för steg på hennes blogg här på Sköna hem och nu börjar det äntligen bli färdigt!
"Jag älskar att driva projekt och se resultat. Direkt när jag och Korosh såg detta hus såg vi potentialen och bestämde oss."

Laila och Korosh har byggt ut huset och öppnat upp nedervåningen till en öppen planlösning. Utbyggnaden är cirka 25 kvm: ett vardagsrum med öppen spis och en balkong, med utsikt mot poolen, som går hela vägen runt utbyggnaden med skjutdörrar. Med utbyggnaden blev det automatiskt en stor terass på ovanvåningen.

"Många väggar åkte ner för att skapa mer yta och öppen planlösning. Och även en utbyggnad för att få det som vi ville."

Laila Bagge renoverar huset: Köket

Köket före renovering: "Vi kommer att ha mycket svart i huset, köksluckorna är svarta och även kaklet. Många är rädda för svart men jag tycker det är coolt."
Undervåningen före renovering: Innan klassiskt i vitt och trä blev egendesignat i svart med industrikänsla.
"Vi blandar industrikänsla och gammal stil. Järnbalkar i köket, en öppen spis i betong och vita väggar.
Köket under renovering: Sista kaklet sätts på plats.
Köket efter renovering: Kök från Ballingslöv, vitvaror Siemens, kran från Tapwell, golv från Kährs, balkongdörrar från Velfac och kakel från Kakelspecialisten.

Laila Bagge renoverar huset: Hallen

Hallen efter renovering: "Vi flyttade hela köket och gjorde om det till hall. Öppnade upp så vi fick ett stort och socialt vardagsrum."
Vi tog bort städskåp och toaletten för att skapa mer rymd. Även väggen vid trappan är borta för att få det mer öppet. Vardagsrummet har fått fönster och balkongdörrar.
Efter renovering, en öppen planlösning: Golv från Kährs och öppen spis från Eldform.
"I stället för en tråkig dörr eller lucka för att dölja el och nätverk så gjorde jag en lönndörr av en spegel, blev riktigt nöjd med det faktiskt!"

Laila Bagge renoverar huset: Vardagsrummet

Vardagsrum efter renovering: "Vi har spenderat många timmar på att hitta de rätta detaljerna, men det är det värt för att få det precis som vi vill."
Många av möblerna vi kommer att ha har jag designat själv, bland annat en egendesignad modulsoffa.
"Jag hittade ett fantastiskt företag som heter Plan B Design som klär om och målar gamla möbler. Stolar, bord och skåp får ett helt nytt utseende."
Jag ville ha ett riktigt kaxigt uttryck med hotellkänsla. Möbeln är klädd i konstskinn med mässingsnitar i kors vilket verkligen blev pricken över i:et.

Laila Bagge renoverar huset: Badrummet

"Vi har själva ritat vårt badrum på datorn och planerat in en bastu som kommer att ha glasväggar och en vägg med tvättställ på ena sidan och ett egenbyggt badkar. Vi håller fortfarande på och undersöker om det ens är möjligt att göra detta utan att gjuta en form vilket är väldigt kostsamt."

Laila Bagge renoverar huset: Sovrummet

"Vi ska ta bort det övre badrummet och slå ut väggen mellan Kits rum och badrummet och det ska bli två sovrum: ett sovrum till mig och Korosh på 15 kvadratmeter och ett till Kit på 13 kvadratmeter. Här ska det bli två utgångar till en 25 kvadratmeters terass. Kit kommer att få en utgång och jag och Korosh får en från vårt sovrum."

Laila Bagge renoverar huset: Poolen

"Vi håller på att måla däcket svart för att det kommer att passa huset bättre. Ja, jag vet det blir varmt men i mitt förra hus hade jag också svart altan och hettan om fötterna löste jag med en korg full med flipp flopp som gäster kunde få låna!"
"Poolen och den nya bubbelpoolen på vårt nybyggda trädäck kommer bli en favoritplats så nu hoppas vi på riktigt fint väder i sommar!"

 

Res med Sköna hem till Sydafrika. En härlig resa för dig som gillar inredning, design, god mat och dryck samt trevligt umgänge. Läs mer här!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!