Lantligt och allmoge i Pierre och Peters skånegård

Stilen är lantlig med en och annan guldbemålad antikvitet – Pierre och Peter bjuder på husesyn i sin Skånegård.

Lantkök

Lantlig stil i det nybyggda köket med inredning från Ikea. Vitputsade väggar och svart skiffergolv, och i taket har de gamla bjälkarna sparats men övriga taket målats. Skomakarlampor i plåt med kanin respektive svala från Pierre & Peter´s.

Matplats

Allmogeskåpet från 1800-talet rymmer mängder av porslin, och ovanpå trängs korgar och kopparbunkar. Slagbordet och liksom de blå stolarna i svensk rokoko är arvegods.

Vardagsrum

I vardagsrummet blandas antikviteter, samtidsdesign och friska färger. I fonden bokhyllor Billy från Ikea, inbyggda med snickares hjälp. Vita howardfåtöljer, K A Roos, och brickbord, Svenskt tenn. Vävd matta, Vandra rugs, antika italienska karmstolar i rutigt tyg och gustaviansk träsoffa, kuddar från bland annat Pierre Frey. Bakom soffan syns Thomas Sandells Bröllopsskåpet. Soffbord av Per Öberg för Svenskt tenn och tavla i papier-maché med stjärnor, av Blaylock Peppard.

Veranda

Från allrummet på övervåningen har man den bästa utsikten över fälten mot Danmark. Bellmansoffa med kuddar och textilier från bland annat Pierre Frey. Ovanför den gustavianska byrån hänger ett 1700-talsporträtt i olja.

Trädgård

En av uteplatserna. Här visar sig kvällssolen längst, men annars avgör också vinden var man sätter sig. De två gluggarna i hagtornshäcken ger utsikt mot havet och Bräcke mölla.

Huset

Korsvirkesgården byggdes på 1700-talet, ursprungligen med halmtak.

Publicerad i Sköna hem nr 7, 2013.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!