Filippa K:s gamla etagevåning till salu (chans att köpa loss hennes inredning!)

Det är inte första gången den magnifika etagelägenheten på Wallingatan mitt i centrala Stockholm ligger ute till försäljning. 2013 sålde modedesignern Filippa Knutsson, känd för klädmärket Filippa K, lägenheten inklusive möblemang till ett utropspris på 25 miljoner kronor. Våningen hade då genomgått en totalrenovering tillsammans med arkitekterna Björn och Marianne Aaro. Filippa Knutsson, som vid tiden var i färd med att flytta till Paris, sålde bostaden fullt möblerad.

– Det har varit ett fantastiskt projekt att skapa den här våningen, jag älskar arkitektur och inredning, säger Filippa Knutsson i en intervju i Leva & Bo när hon sålde lägenheten för tre år sedan.

Och nu är alltså Filippa Knutssons före detta våning återigen till salu, dock ser den i princip identisk ut som för tre år sedan. Denna gången ingår inte möblerna i priset, men nuvarande ägare sägs vara öppna för en diskussion. Och prislappen för våningen nu då, tre år senare? Nästan 30 miljoner kronor.

Filippa Knutsson är en av våra mest framstående modedesigners. Tillsammans med sin far Lars Knutsson står hon bakom och äger klädmärket Filippa K som grundades 1993. Klädlinjen är känd för sin klassiska och enkla stil i fina material, och kläderna säljs i över 700 butiker i 17 länder över världen.

Missa inte denna underbara bostad!

LÄS OCKSÅ: Laila Bagge: "Mitt galnaste hem var jättevillan med 23 sovrum i Djursholm!"

Badrum

Vi börjar med badrummen för dessa är så nära badrumsperfektion man kan komma! Ett av dem är dramatiskt och mörkt, utan att för den skull bli murrigt. Mörkt högblankt kakel mot vita väggar för tankarna till Sydeuropa och Frankrike.

I det andra badrummet har man valt olika nyanser av vitt. Helkaklat med levande marmorkakel och fristående badkar. Tjusig detalj med den tunna hellånga gardinen för att hindra insyn, och för att textil mjukar upp och silar ljuset på ett underbart sätt.

En enorm spegelvägg med som det ser ut, infälld belysning, ger rymd till badrummet. Duschutrymme till vänster om handfatet.

Kök

Enormt kök med brokigt klinkergolv, mörk inredning och helkaklade ljusa väggar.

Ordning och reda! Öppna hyllplan i rostfritt stål mot den kaklade marmorväggen. Elegant!

Sittmöbeln mot väggen är platsbyggd och matbord med marmorskiva.

Vardagsrum och matplats

Rustik men elegant känsla i vardagsrummet med matplatsen. Mörkt tak och svarta fönsterfoder och element ger karaktär.

Murad öppen spis. Fin kontrast mellan det vitkalkade och det råa teglet i eldstaden.

Foto: Wrede

Många mörka detaljer. Notera den råa tegelborden mot taket. Breda vitsåpade golvtiljor mot det mörka taket skapar spännande kontraster.

Vardagsrummet med matplatsen.

Sovrum

Sobert sovrum med hotellkänsla. Hellånga gardiner och heltäckningsmatta.

Sällskapsrum

På övre etaget har man bevarat känslan av råvind. Med rustikt mörkt tak och synliga takbjälkar, samt det levande tegelgolvet.

Uteplats

Mysig terrass med utsikt över takåsarna i centrala Stockholm.

Mer information och fler bilder finns hos Wrede.

Fotograf: Fredrik Boukari

Följ Sköna hem på Facebook så missar du inget!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!