Medelhavskänsla på Österlen

Ägarna har lämnat Hamburg, London och Provence bakom sig och hittat sitt drömhem på Österlen.

Vardagsrummet är en upplevelse i ljusflöde med sina elva fönster. Här möts flera epoker och stilar – franskt, svenskt 1700-tal, asiatiska inslag, moderna sittmöbler och kuddar i blåvitt mönster från Ralph Lauren. Tavla i fonden av Arne Tengblad. Soffa från Minotti, matta från Slettvoll.

Bokhyllan i biblioteket är platsbyggd. Antikt gosseprorträtt från Danmark.

Matsalens stolar och rustika bord kommer från Slettvoll. Silverstakar och andra silverföremål står alltid på bordet, liksom blommor efter säsong. Vid fönstren bondrokokostolar från 1700-talet. Urnor från Delft, 1700-tal, plexiglasbord i butlers tray-modell.

Köket med sin svarta fondvägg. Bänkskiva av svart granit, inredningen är platsbyggd av Smedstorps snickeri. Gasspis och ugn från Smeg.

Vilsamt gästrum i olivgrönt och rosa. Sänggavlar tillverkade av Simen Ruud.

Trädgården skyddas av höga murar och har anlagts av Peter Englander. Stolar och bord av järn. Dynor av franskt antikt linne.

Bassäng i betong och ölandssten. Den flytande svanen i lätt plåt är inköpt hos Gransholms herrgård och kommer troligen från en slottsdamm i Frankrike.

Publicerad i Sköna hem nr 6, 2013.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!