Modernt och klassiskt i lägenheten på Djurgården

Enstaka färgklickar ger stor effekt när basen är vit. Kika in i djurgårdslägenheten som mixar gamla och nya klassiker till ren och skär inredningsperfektion.

Vardagsrum

Vitt och modernt! Men med uppiggande färgklickar och en ärvd skulptursamling som minner om när ägarens far- och morföräldrar kom från Italien efter andra världskriget och började arbeta på Gustavsbergsfabriken. I fönstret till höger står en fin samling. Soffa från Verzelloni, kuddar från Walles & Walles, soffbord från Tati, Asplund, fåtölj från Dis. Matsalsbord Bermuda från Asplund och till det Eames DSW-stolar. Över bordet takpendlar Liv av Jonas Bohlin. Blå och vit skulptur av Jaime Hayon i fönstret, och på golvet lejonskulptur av Lisa Larsson för Gustavsberg.

Soffgrupp från Italienska Verzelloni och soffbord med glasskiva Tati, Asplund. Taklampa Flos/Nordiska galleriet, golvlampa Tripode från Santa & Cole. Mattan är köpt i Marocko. Konstverket på väggen av Timo Solin.

Kök

Köksbordet är arvegods, stolarna Eames DSW. Gul vas av Jaime Hayon, tekokare Alessi och brödrost Dualit, plastmatta Pappelina från Plan ett.

Hall

Kaklet i hallen är från Marrakech design, korgarna från Afroart och väskan är köpt i Sydafrika.

Sovrum

Byrån är köpt i kinesiska butiken Song Wei. Rosa skulptur av Jaime Hayon och på golvet lampa Cesta, Santa & Cole/Dahl agenturer. I fönstret skulptur från Spiti. Taklampa och fåtölj från Dis. Sänglakan och överkast av Society, NK inredning, tofflor och träskulptur från Spiti.

Tonårsrum

I tonårsrummet står ett turkost plåtskåp från Mathilde. Stringhylla med skrivbord, Plan ett. Eamesstol, Nordiska galleriet, matta Afroart, lampa Jonas Bohlin, Asplund. Målade korgar från Systrarna Voltaire, Pub.

Publicerad i Sköna hem nr 9, 2014.

Inspirerad? Läs också:

Pudriga pasteller och 1700-tal i Djurgårdsvillan

Inte en enda vit vägg i den tidlöst vackra våningen

Personlig mix av klassiskt och modernt i ljusa färger

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu! 4 nr av Sköna hem för endast 169 kr. Köp nu!