Äpplet faller inte långt från trädet. Agnes Bülow växte upp i ett designerhem – nu är hon själv formgivare. Ateljé alt började hemma i lägenheten, men numer är hemma en plats för ledig njutning.

Vardagsrum
Vardagsrummet med två schäslonger och parasoll köpt i Vietnam. Bakom står skrivbord och kontorsstol Sjuan. Tolomeo-lampa från Artemide. Soffbord från Materia. Korgstolen är ett loppisfynd. Matta, förvaringsskåp och vitrinskåp från Ikea. Kuddar, plädar och litet bord, Ateljé alt.

Vardagsrum
Ryamattan från Myrorna är upponervänd för att baksidans mer grafiska mönster ska framträda. Fåtölj av Alvar Aalto, taklampa av Josef Frank och golvlampa av Greta Magnusson-Grossman. Litet bord med spegelskiva från Ateljé alt.

Kök
Köket, ett gammalt från Ikea, har fått ett lyft med lite lyxigare detljer som kran från Vola och handtag från D-line. På väggen mattbeige mosaik upp till taket. Notera att landskapsmålningen i fin guldram hänger på trekvart!

Kök
I köket finns utgång till balkong. Matbord från Kartell med läder-Sjuan och Carl Öjestams Urbanstolar för Ikea. I stället för taklampa en loppisfyndad bordslampa från Ateljé lyktan. Glashyllor i fönster ger fint ljus åt en samling saker. Vackert sjöstensgolv för industriell stil.

Sovrum
I sovrummet syns en dambetjänt anpassad för längklänningar, i design av lägenhetens ägare Agnes Bülow. Sängen är bäddad med kuddar och textilier från Agnes företag Ateljé alt, som också  har designat och tillverkat bordet, liksom den runda spegeln och konsollhyllan i mässing.

Publicerad i Sköna hem nr 10, 2015.

Mer inspirerande hem i Sköna hem:

Renoveringen av skånegården blev en livsstil – men vilket resultat

Sval elegans och fina detaljer i trean på Östermalm

Enkelt och elegant med kalksten och rå betong i badrummet