Pärla på norra älvstranden

Hotell Villan ligger vid vattnet i Göteborgs gamla varvsområde. Det nyinredda hotellet är ett bra gömställe för den som vill komma bort en stund, utan att bli ruinerad på kuppen.

Huset, byggt 1916 och ett av få bevarande trähus i området, är k-märkt, men har fått ny interiör i samarbete med Hans Axelsson och inredningshuset a & co. Färgsättningen speglar det natur- och vattennära, ljust beige, marint, vitt, svart och trä av alla slag är genomgående. Trappor, listverk, fönster och andra originaldetaljer har bevarats, och utsidan har charmfull skärgårdskaraktär. Längs med kajen utanför entrén ligger båtarna på rad, det är ett mysigt promenadstråk utmed Norra älvstranden med centrala Göteborgs ljus i fonden på andra sidan vattnet. Dit, till city, kommer man på trevligast sätt med lokaltrafikbåten Älvsnabben som lägger till vid Operan efter en kvarts restid. Helgpris 1 100 kr för två personer i dubbelrum, inklusive frukost på Kvarnpirens konditori & café.

Hotell Villan

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!