Populäraste bostäderna på Hemnet – här är objekten som klickades mest 2017

Vi har nog alla besökt Hemnet i år även om vi inte har varit på jakt efter ett nytt boende. Bland alla unika objekt fanns det några som blev extra populära: En kändisvilla, två unika townhouse och ett par omtalade arkitekthus.

2017 kan blir ihågkommet som året då bostadsmarknaden sakta började vända. Samtidigt som flera säljare blev tvungna att gå med på ett lägre pris fanns det andra objekt som gjorde succé på nätet redan innan budgivningen.

Här är de mest klickade bostäderna på Hemnet under 2017:

5. Enskedevilla i Stockholm

Foto: Notar

På klicktoppens femteplats finns deckarförfattaren Camilla Läckbergs föredetta topprenoverade familjevilla med jacuzzi och lusthus i trädgården.

Adress: Kantarellvägen 16, Enskede.

Utgångspris: 12 950 000 kronor

Antal klick: 114 000

4. Våning i Gamla Stan

Foto: Mäkleri Ekenstam Stockholm

Ett stenkast från det kungliga slottet i Stockholm ligger klicktoppens fjärdeplats: Ett townhouse från medeltiden med nio rum fördelade på fyra våningsplan. I källaren finns spa, vinkällare, riddarsal och bibliotek.

Adress: Trångsund 6, Stockholm.

Utgångspris: 48 miljoner kronor.

Antal klick: 121 000

3. Torslandavilla i Göteborg

Foto: Eklund Stockholm New York

Påkostat energihus från 2014 ritad av den berömda arkitekten Gert Wingårdh. Med snyggt designad pool, poolhus, jacuzzi, två stora takterrasser, bastu och carport är det lätt att förstå varför just det här huset blev tredje mest klickat under året.

Adress: Gamla Hjuviksvägen 72, Göteborg.

Utropspris: 15,9 miljoner kronor.

Antal klick: 123 000

2. Djursholmvilla i Danderyd

Foto: Vincent Forssbeck

På klicktoppens andraplats för 2017 hamnade en jugendvilla från 1904 ritad av arkitekten Magnus E. Dahlander. Ett vackert renoverat hus med orginaldetaljer och inredd vind. I källaren finns en chaufförsbostad och sällskapsrummet i entréplan beskrivs som ”i Scarlett O´Hara -anda”.

Adress: Stockholmsvägen 109, Djursholm.

Utropspris: 33 miljoner kronor.

Antal klick: 158 000

1.Takvåning på Östermalm i Stockholm

Foto: Siv Kraft

Det mest klickade objektet på Hemnet 2017 blev ett riktigt häftigt arkitektritat penthouse i koppar. 124 kvadrat boyta och 109 kvadrat altan med utsikt över Stockholms takåsar.

Adress: Linnégatan 80, Stockholm.

Utropspris: 28 880 000 kronor.

Antal klick: 303 000

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!