Renoverad sekelskiftesvilla

Inredaren Birgitta Örne fick fyra månader på sig att renovera den gamla sekelskiftesvillan. Resultatet ser ni här.

Inredaren Birgitta Örne älskar utmaningar som den här: Att på fyra månader tillsammans med ägaren hitta lösningar i ett hus på 440 kvadratmeter och inreda det från golvtiljorna och ända upp till taknocken.

– Målet var att skapa ett tidlöst hem, som också är hemtrevligt och välkomnande. Och funktionellt för att passa min uppdragsgivares liv med barn i skolåldern och allt vad det innebär, säger Birgitta Örne.

– Dessutom är ägaren en både modig och lyhörd person med många egna åsikter och som inte är rädd för att prova på något nytt.

Hallen och köket har fått schackrutigt golv i marmor för att ge ett elegant och spännande intryck. Hallen, köket och vardagsrummet är alla målade i olika dova jordtoner, och i det stora sovrummet finns tygspända väggar  i grått. På golver ligger stora mattor och hela övervåningen har heltäckningsmattor i bland annat sisal, som mjukar upp och dämpar ljud från steg och lek.

Önskemål i köket var ett kök åt restauranghållet. Ut åkte den vita högblanka köksinteriören och in kom ett svart kök från kvänum.

Publicerad i Sköna hem nr 12, 2012.

För mer inspiration, kika i våra olika gallerier!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!