Starka färger och blanka material – våningen som tar ut svängarna

Modeprofilen Anna Bodin har alltid gillat guldaktiga toner, och hennes hem är inrett i en lyxig känsla av varm beige, silver, sammet – och glänsande guld.

Vardagsrum

Guldfärgade sidengardiner, Walles & Walles, ramar in soffa och soffbord, egentligen en antik kinesisk säng. Fåtöljer i sammet och kuddar, Bohem, lampor Bourgie, Kartell, och matta från Knut. Konstverk av Agus Suwage.

Matplats

Vid de svarta matsalsbordet med silverben från Bohem sitter gästerna på 1700-talsstolar, klädda i tyg från Oscar & Clothilde. Ovanför det magnifika konsolbordet, 1800-tal, hänger en spegel i senbarock, svensktillverkad av Burchardt Precht. Matta Knut och sidengardiner Walles & Walles. Ljuskronan är från Cenedese i Venedig.

Våningens mest praktfulla pjäs är ett antikt, holländskt kabinettskåp från tidigt 1600-tal, med otaliga små lådor och hemliga fack.

Sovrum

Sovrummet är inrett i bleka toner, beiga textiltapeter Soie från Élitis och puderrosa överkast, Clifton house. Spegelgarderoberna från Ikea har fått vitmålad spröjs och en platsbyggd känsla genom att de byggts upp i tak och fått minnimal sockel. Matta av mjukt bambusilke samt taklykta från Dis.

Byrån i spegelglas, från Laura Ashley, matchar rokokospegeln i silver och guld. Klockuret i roséguld är art déco och lampan från Kartell.

Kök

Köket med inredning från Kvik, och nytt ekgolv Chateau från Kährs. Drakmattan är inköpt i Neapel.

Tavlan med mängder av små pilar är av indiska konstnärinnann Bharti Kher. Ljusstakar, Clifton house, porslin, Asko, och taklampan är en variant av Rody Graumans för Droog.

Hall

Hallen med heltäckande sisalmatta och dörrar ut mot balkongen. Risknippet i aluminium är ett konstverk av den indiske konstnären Suboth Gupta.

Arbetsrum

Textiltapet Soie från Élitis, här i kraftfull orange, klär väggarna i arbetsrummet. Skrivbordet är klätt i tapet Suecia antiqua, från Pierre & Peter´s, och karljohansstlen är ett loppisfynd, ommålad och klädd i ett sidentyg från Interiör inredningstextil. På golvet heltäckande sjögräsmatta, Walles & Walles, och matta inköpt i Marrakech. Hissgardin i tyg Mirakel av Josef Frank för Svenskt tenn.

Publicerad i Sköna hem nr 9, 2014.

Inspirerad? Läs också:

Pudriga pasteller och 1700-tal i Djurgårdsvillan

Elegant mix i 1800-talsvåningen

Ljuvligt pastellfärgat 1700-tal – våningen är som en tidsresa

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!