Hitta den amerikanska inredningsstilen hos svenska familjen i Los Angeles

Det är inte så noga med vad som "egentligen" hör ihop, när svenska Pauline och Pelle inreder villan i Los Angeles. Här blandas fotokonst och design, antikt och modernt, estetiskt och crazy.

Villan på 600 kvm med öppen planlösning, fantastiskt ljusinsläpp, pool och betagande utsikt över bergen ligger i hjärtat av Bel Air i Los Angeles.

Inredningen har fått mogna fram. Huset är inrett med en oförutsägbar och dekorativ blandning av antikviteter, modern design och konst.

Kök

Platsbyggd köksinredning och barstolar med zebramönstrade sitsar från Calypso. Över spisen hänger en samling antika grytor från franska de Buyer, på golvet en matta från West elm.

Vardagsrum

I vardagsrummet blandas konjaksbruna Barcelonapallar av Mies van der Rohe med kuddar från Svenskt tenn. Soffbordet har ägaren själv ritat, och soffan kommer från Restoration hardware. Mattan är en antik persisk mobal. Rund tavla av Matthias van Arkel.

Skinnfåtölj Lounge chair av Charles & Ray Eames, en stor kelimmatta med golvkuddar och familjens samling elgitarrer.

Sovrum

I sovrummet står en stor säng som ägarna själv ritat. Lamporna är vintage från Chanel. Matta från ABC carpet and home.

Badrum

Golvet i badrummet är specialtillverkat av marockanska cementklinker. Ljuskronan i taket är antik, och tavlan på väggen är en 40-årspresent.

Pool

Dubbeldörrarna från matsalen leder direkt ut till poolen.

Publicerad i Sköna hem nr 2, 2014.

Läs också:

11 viktiga detaljer när du skapar ett franskt bistrokök

Roy Fares Los Angeles-hem

Skapa stilen – mönstermixat sovrum

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!