Visningslägenhet 1 Annedal

Visningslägenhet 1 – Annedal

3 rok 81 kvm – Borätt/Lindberg Stenberg arkitekter – Inredning av Linda Sjögren/Moodhouse interiör

Att utforma och organisera lägenheter så att alla ytor är aktiva är alltid den stora utmaningen, konstaterar arkitekten Dag Lindberg.

– Här har vi också tänkt på ljusaxlar, på diagonaler och att kök och vardagsrum ska upplevas som ett enda stort rum. Sovrumsdelen ligger separat in mot gården där känslan är mer privat med större avstånd till grannhusen än mot gatan.

En viktig detalj för att fånga in maximalt med ljus är balkongens placering vid sidan om vardagsrummet. Den vanligare placeringen rakt utanför de stora fönstren gör att grannens balkong ovanför skuggar.

Klädkammaren är som ett litet rum, men får enligt byggnormen inte kallas det. Med sitt fönster fungerar det ändå som gäst- eller arbetsrum för den som vill.

Inredningen i visningslägenheten är tidstypisk med trärena möbler, järn och vitt i kombination.

– En grundtanke är variation, med många småmöbler som är lätta och enkla att gruppera om, som den kombinerbara bokhyllan, säger inredaren Linda Sjögren. Det är också viktigt att ens personlighet syns i hemmet. Med inredningen visar jag vem jag är, precis som i valet av mina kläder. n A Matplatsen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!