Visningslägenhet 2 Annedal

Annedal – Visningslägenhet 2

4 rok 103 kvm – Byggnadsfirmor Viktor Hanson och Erik Wallin, arkitekt Kjellander + Sjöberg arkitektkontor – Inredning av Kjellander + Sjöberg arkitektkontor i samarbete med Resource vision sustainable design studio

Foto: Fowelin Studio/ +46 708 19 31 52/ johan@johanfowel
Foto: Fowelin Studio/ +46 708 19 31 52/ johan@johanfowel
Foto: Fowelin Studio/ +46 708 19 31 52/ johan@johanfowel

Ett hållbart boende mellan park och gata, kallar Kjellander + Sjöberg sitt hus som uppmärksammades i positiva ordalag av flera arkitekturkritiker.

Precis som i hela Annedal är det energisnålt tänk rakt igenom med modern sopsortering och biltrafiken satt på undantag, bland annat ligger garagen i de flesta fall helt dolda.

– Exteriört är vårt hus en välkommen återkomst för tegel, säger medverkande arkitekten Sylvia Neiglick. Det är bränt i olika färger och mer hållbart än de billigare putsfasaderna. Huset i sin helhet, vågar jag påstå, är byggt på ett mer gediget sätt än man gjort på länge.

En utmärkande arkitektonisk detalj i rummen är de höga fönstren, från golv nästan upp i tak, hela 260 cm. Dagens effektiva radiatorer är kompakta, långsmala och märks knappt där de sticker upp framför fönsterpartierna.

Även på balkongerna – liksom på den mycket stora altanen runt den indragna takvåningen – tas ljuset tillvara med glasade räcken. Genomsiktligheten mellan rumsligheterna inomhus är tydlig och de öppna rummen med fin möjlighet att röra sig runt det centralt belägna badrummet, är tänkta för flexibla lösningar över tid.

Visningslägenheten planerades för en familj som lever ”det hållbara livet”. Med kopplingar till grannar och stadsdelens lokala perspektiv. Möbler och föremål är av återvunnet material och med en hållbar historia.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!