Smart och kreativ liten tvåa i Stockholm. Här bor arkitekt och klädmärkesgrundare Henrik Lindahl, välkommen in!

Hall
I hallen har den gamla tapeten rivits bort och den ruffa ytan av tapetrester, lim och puts lämnats kvar. En trälåda från Bauhaus fungerar som skoställ.

Kök
Det tidigare mörka och instängda köket har öppnats uupp med ett glasparti mot hallen. Skåpen med skjutdörrar är byggda av limträskivor med skenor från Bauhaus och rymmer såväl porslin som specerier.

Kök
Det lilla fönstret i köket sågades ut i väggen för hand. Vitt standardkakel från Kakelspecialisten. Köksblandare från Ikea, likaså kontorslampan som är målad svart.

Matplats
Från hallen leder vackra pardörrar vidare in mot matplatsen och vardagsrummet. Växtmotivet ovan dörren är sidor ur en gammal flora som är monterade med tapetklister direkt på väggen.

Matplats
Matbordet är en målad limträskiva på bockar från Ikea, och runt om  står Eames-stolar. Dragspelslampan över bordet är ett loppisfynd som fått en ny sladd och armatur. Gardinerna i grovt linnetyg är fästade med klädnypor på en rundstav. Wood lamp från Muuto i fönstret.

Detalj
Bästa fyndet är byrån från Stadsmissionen, och på samma ställe hittades även jordgloben.

Vardagsum
På väggen i vardagsrummet en tavelvägg med egna alster samt konstaffischer. Svart koffert från Granit. Soffa från Mio och gungstol från Eames. Marmorbord av Jasper Morrison för Vitra är köpt på Nordiska galleriet.

Vardagsrum
Här syns det lilla fönstret mot köket. Kopparkitteln är ett arvegods.

Sovrum
Sänggaveln är byggd av två gamla dörrar. Hurtsen är av lådor från Granit staplade på varandra och hålls ihop med spännband. Bygglampor från Clas Ohlson passar utmärkt som sänglampor.

Publicerad i Sköna hem nr 7, 2015.

Mer inspirerande inredning på Sköna hem

15 fantastiska exempel på gardiner till vardagsrummet

Här får inredningsreglerna stå åt sidan för en färg– och mönsterexplosion!

6 enkla saker du kan testa om du inte får till stilen i något rum