Ett hipsterkök hämtar inspiration från restaurangvärldens kreativt stökiga öppna kök. Rejäla arbetsytor (här lagas mat från grunden), återvunnet material och synlig köksutrusning är viktiga detaljer. Välkommen in i en kreativ köksvärld!

Hipsterköket får gärna vara rustikt och skevt åt det hemtrevligt röriga hållet. Det ska synas att köket används och likt restaurangköket är köksprylarna lättillgängliga. I ett hipsterkök huserar en prylnörd av rang, så det finns gott om smart förvaring. Kökets statement-prylar, dock, som högprofilerade knivar och kokkärl, kaffekvarnen, degblandaren och slaktarblocket får en väl synlig plats i köket.

Återvunnet är melodin, och även om köket är nytt och modernt finns det gott om både större och mindre detaljer av äldre modell.

Ett hipsterkök är inte bara trendigt, utan inbjudande och vänligt. För visst känner man doften av ett mustigt långkok bara genom att titta på dessa köksbilder!

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

Bildkällor: hipsterapartments.tumblr.com, thebrickhouse.tumblr.com, refinery29.com, thekitchn.com, etsy.com, appartmenttherapy.com, dwel.com, mooreaseal.tumblr.com, fantasticfrank.wordpress.com, 31.media.tumblr.com, antioquiainteriorismo.blogspot.com.es, prettypeachpeonies.tumblr.com, , Found on frenchbydesign.blogspot.se thepoetryofmaterialthings.tumblr.com, lifeasamoodboard.blogspot.dk, comfyho.me, sharedesign.com, ikeafamilylivemagazine.com


Inspirerad? Läs också:

Letar du köksinspiration? Här är 21 moderna och stilrena kök

Köksinspiration: 7 vackra sekelskifteskök

Därför älskar hipsten shabby chic – Jonas Cramby reder ut

Den nya kökstrenden – 9 kök i shaker-stil

17 snygga industrilampor till köket – alla under 1000 kr