Om du är sugen på att göra om i köket, men en hel köksrenovering är ett för stort projekt behöver du inte tappa hoppet för det. Med små, enkla medel går det lätt att förändra känslan och utseendet i ett kök.

Ställ dit färgglada stolar

Stolar är en enkel grej att byta ut. Om du vill ha ett piggt lyft i köket och göra det mer lekfullt kan du addera färgglada stolar eller pallar. Om du har en köksö är det perfekt att ställa ett par färgglada pallar runt om, men det går såklart lika bra med färgade stolar vid matbordet med.

Addera en statement-matta

En fin matta som drar uppmärksamhet till sig och får ta plats i rummet förändrar känslan direkt. Kök brukar ofta vara i ganska neutrala färger, så var inte rädd för att ta in en matta med mönster och färg. En matta med nyanser i rött, orange och rosa är coolt i ett ljust likväl som mörkare kök.

Häng upp mönstrade gardiner

Om du har fönster i köket ska du definitivt se till att hänga upp gardiner där. Gardiner ger en ombonad känsla till ett rum, och i köket kan man passa på att satsa mer på lite roligare gardiner i sann köks-anda. Gardiner med frukter kan vara ett härligt inslag, eller gardiner i en fräsch färg.

Tack Apartmenttherapy för inspirationen!

Sätt rätt färg på dina väggar!

  • Lär dig vilka känslor du kan frammana med tapeter och väggfärg
  • 33 avsnitt som hjälper dig att hitta rätt kulörer och färgkombinationer!
  • Sköna hems Hildur Blad, inredare och färgexpert, guidar dig