Ikea släpper köksluckor med dramatisk design skapade av modedesigner Martin Bergström.

Med ett mönster från en abstrakt målning skapar köksluckorna en spännande effekt

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum fortsätter att dominera vårt sätt att inreda. Ikea har tagit fasta på den öppna planlösningen när de inledde ett samarbete med modedesignern Martin Bergström. Tillsammans har Ikea och Martin Bergström tagit fram köksluckorna Kalvia, där tanken är att dina köksluckor ska kunna agera som ett konstverk, alldeles för fina för att döljas bakom en köksdörr eller en vägg.

– Jag vill att de mönster jag designar ska öppna människors sinnen för drömmar och fantasier, säger Martin Bergström. När jag skapade det abstrakta mönstret till Kalvia fick jag inspiration från sporer, mycel och andra organiska material i förstorat eller förminskat format. Det vackra med detta mönster är att motivet sitter i varje betraktares eget öga.

ikea kök, grått Kalvia

ikea kök, grått Kalvia

Kalvia kommer i sex olika motiv och trycks direkt på Ikeas köksluckor. Varje dörrstorlek har ett unikt mönster som hjälper till att skapa ett livfullt intryck i köket.

ikea kök, grått Kalvia

Kombinera dina abstrakt mönstrade köksluckor med en bänkskiva i valnöt. Barkaboda är en bänkskiva med ett toppskikt i massiv valnöt med ett spännande mönster. Bänkskivan står emot fukt, repor och värme.

ikea kök, grått Barkaboda

Trenden med mörka väggar håller i sig.

ikea kök, grått Barkaboda

Ikea släpper Kalvia och Barkaboda i augusti.

Foto: Ikea
NUVARANDE Dramatiskt elegant när Ikea lanserar nya köksluckor med spännande mönster
NÄSTA Modern skånegård prisbelönt för god arkitektur – det är lätt att förstå varför