Bara för att ett kök ser exklusivt ut behöver det inte kosta hela inredningsbudgeten. Med eget kreativt tänk och viss hantverksinsats kan det bli så här fint, som hemma hos Karl och Lina.

Vem skickar tillbaka 18 kvm kakel till England när hantverkarna står beredda?

När nya lägenheten skulle renoveras realiserades drömmen om ett stort familjekök, öppet mot vardagsrumsdelen. Hemma hos Karl och Lina är matintresset stort så känslan av restaurangkök var ett önskemål.

kok_aprikost_kakel

Matbordet med zinkskiva  samt stolarna är från Nordal, gröna industrilampor Köln, Byggfabriken. Kakel Victoria metro från victorianplumbing.com, vägguttag Renova Schneider electric. Köksskåp med luckor Laxarby, Ikea, här målade i en specialblandad blågrå nyans, Lady supreme finish glans 80. Draghandtag och krokar, Specialbeslag, valnötslist Fredells byggvaruhus, gröna Jieldé vägglampor, Coctail.

kok_aprikost_kakel2

Valet av inredninge föll på Ikeas Laxarby som lackades i en specialblandad gråblå nyans. Med marmorskiva till ger det en exklusiv känsla. Eftersom familjen lagar mycket mat ville de ha många redskap framme för vardagsanvändning, och avstod därför från överskåp. I stället blev valnötslisten och kromrören hemvist för alla redskap. Det mesta köptes på nätet både från svenska och utländska butiker, för att få ner priserna.

Kaklet, i samma design som det i Londons tunnelbana, såg på bild cremefärgat ut men visade sig vid leverans vara rosa med dragning åt aprikos. En varm solnedgångston som kändes helt oemotståndlig. Och vem, förresten, skickar tillbaka 18 kvadratmeter kakel till England när hantverkarna står redo att sätta upp det samma dag?

Av: Charlotte Pettersson Ass: Rebecca Facey Foto: Karl Andersson
NUVARANDE Köksinspiration – rustikt och aprikos (när ett inredningsfel ändå blir helt rätt!)
NÄSTA Välkommen till oss på Sköna hem-redaktionen – vi vill höra vad som inspirerar dig!