Organisera dig lycklig, känns det igen? Funkar oftast väldigt bra i teorin, men i praktiken är det lite mer komplicerat än så tyvärr. Men ta en titt på dessa smarta lådor och erkänn att du vill ha alla sju!

kok_smarta_losningar

Smarta förvaringslösningar till sovrum, kök och badrum är en pågående och ständig jakt. Smart förvaring löser världsproblemen, ja i alla fall om ett ständigt oorganiserat sovrum räknas som världsproblem. Och fenomenet ”organisera sig lycklig” är inget nytt, och något många butiker slår mynt av. Bara en ny plastback eller korg till och hela mitt hem kommer falla på plats (ja, eller i alla fall vantarna i hallen i bästa fall). Känner du igen dig?

Men plastbackar och korgar på längden och höjden och tvären i all ära, nu ska vi prata SMARTA lösningar. Här är sju lösningar där någon verkligen har tänkt till och liksom samtidigt gömt själva förvaringen. Fem guldstjärnor till alla dessa sju smarta förvaringslösningarna!

1. Strykbrädan är ett stort och otympligt nödvändigt ont. Var ska man egentligen förvara den när den (typ nästan aldrig) inte används? Såklart såhär! Infälld i en arbetsbänk. Briljant!

tvattstuga_smarta_losningar2

Bildkälla

2. Så smart och funktionellt, nästan som i ett restaurangkök! Och det gillar vi.

kok_smarta_losningar4

Bildkälla

3. Hur pedagogiskt och överskådligt som helst. Användningsområde och förvaring i en och samma låda. Aldrig mer slut på hushållspapper. Halleluja!

kok_smarta_losningar5

Bildkälla

4. Plats för brödrost eller hårtork beroende på om lådan finns i kök eller badrum. Två bra saker med denna lösning: 1. Du kan gömma saker som både kräver el och tar stor plats i köket, och 2. Du kommer alltid veta var din hårtork är om lådan finns i badrummet.

kok_smarta_losningar6

Bildkälla

5. Knivblock är fula och knivar vill man inte ha framme i köket (vasst och hotfullt enligt Feng shui). Knivar förvaras dock bäst i knivblock och inte i låda då de kan bli slöa genom att ligga nötas mot varandra. Det får bli en knivblockslåda helt enkelt.

kok_smarta_losningar3

Bildkälla

6. Praktiskt och funktionellt igen. Den här kombinerade avfallslådan borde definitivt få Nobelpris om det nu hade funnits för smarta lösningar i köket.

kok_smarta_losningar7

Bildkälla

7. Skulle tippa på att om gemene man fick en fråga om vilket ställe i bostaden som upplevs som svårast att organisera, så skulle tvättstugan komma på en garanterad 2:a plats, precis slagen av garaget, och tätt följt av hallen. Just därför vill vi tipsa om dessa lådor i tvättstugan. Högar med smutstvätt på golv och i Ikeakassar är ett minne blott om du har möjligheten att lösa det så här.

tvattstuga_smarta_losningar

Bildkälla

cecilia-ohrn-byline2

Fler smarta lösningar på Sköna hem

Topp-7-listan på smartaste förvaringen till ditt hem

16 smarta lösningar för små badrum

Den perfekta tvättstugan finns – smartare än så här blir det inte!

 

NUVARANDE Smart förvaring – 7 lådor du garanterat kommer vilja ha i ditt hem
NÄSTA 4 saker du absolut inte ska rengöra med ättika eller vinäger