11 helt unika stränder du inte trodde fanns på riktigt - coolaste ställena vi sett

Vi har alla drömt om kritvita sandstränder och vajande palmer, men efter att ha sett de här bilderna känner vi att det är en himla massa annat vi missat...

1. Röda sandstränder

När vulkanisk bergart och sediment av järnrika mineraler blandas av havets krafter bildas dessa fantastiska rödfärgade stränder. De tre största är Kokkini Beach i Grekland, Kaihalulu Beach på Hawaii och en på Rubina Island på Galapagos-öarna.

LÄS OCKSÅ: Sugen på Mauritius? Damernas värld har den perfekta guiden!

Källa

Källa

Källa

2. Svarta sandstränder

Dessa dramatiskt vackra stränder får också sin färg av vulkaniska bergarter och lava.

Källa

Källa

3. Glas-strand

Den här otroliga stranden finns i Fort Bragg i Kalifornien och var från början en stor avfallsplats från byn i närheten. På 60-talet stängde byn ner sopstationen och stora miljöinsatser gjordes för att få bort allt skräp. Under avfallet hade denna vackra strand bildats av små stenar som slipats havets krafter.

Källa

[adSpace placement="auto"]

Källa

4. Gröna sandstränder

Världens två enda gröna sandstränder är Papakolea Beach på Hawaii och Talofofo Beach i Guam. De får sin härliga kulör från den mörkt grönfärgade mineralen olivin.

Källa

Källa

6. Stränder med geometriska stenar

Vid Giants Causeway på Irland hittar vi dessa unika stränder vars stenar ser ut att vara industriellt stöpta i samma form. Dock är det naturens egen skapelse, stenformationerna har bildats av lavabergarten Basalt som när den stelnat krackelerats i geometriska mönster.

Källa

Källa

7. Blåa stränder

Okej, det är inte sanden i sig som är blå utan självlysande fytoplankton runt Maldivernas kustlinje som gör stränderna så speciella.

Källa

Källa

9. Orange sandstränder

[adSpace placement="auto"]

Högt järninnehåll (men ingen vulkanisk bergart som gör sanden mörkare, som i fallet vid de röda stränderna) gör att stranden på Ramla Bay på Malta har den här härliga färgen.

Källa

Källa

10. Lila sandstränder

Den här fantastiska lila stranden heter Pfeiffer Beach och ligger nära Pfeiffer Big Sur State Park i Kalifornien. Färgen kommer från mineralgruppen granat.

Källa

Källa

11. Rosa sandstränder

Spiaggia Rosa på Sardinien i Italien är en av de rosa stränderna i världen, och har fått sin fantastiska färg av rödrosa snäckskal som pulveriserats och blandats med andra stenar och snäckor.

Källa

Källa

Källa

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!