3 frågor: så vet du om inredningstrenden du älskar är värd att satsa på

Det dyker upp nya inredningstrender hela tiden, och vissa stannar kvar längre än alla. Har du hittat en eller flera trender du verkligen gillar – men vet inte om du vågar investera i dem? Vi hjälper dig!

Hur länge har du tänkt att bo kvar?

Livet är oförutsägbart, och vad som helst kan naturligtvis hända. Men hur ser din plan ut för ditt hem? Har du tänkt att bo kvar där för alltid, eller är planen att flytta inom några år?

Om du tänker att du ska bo kvar i ditt hem för alltid är det en sak du borde tänka på innan du går all in på inredningstrenden: Hur länge har du gillat trenden? Om det är en nyförälskelse kanske du ska vänta ett tag och känna efter. Om du fortfarande gillar trenden efter några månader kan det vara värt att satsa.

Om du däremot tänker att du ska flytta inom några år kan det finnas en stor chans att trenden du gillar nu fortfarande är inne då. Men att ha framtida köpare i åtanke är ändå en god idé. Om trenden är lite mer galen eller speciell finns risken att färre personer gillar den. Om du vill ha fler, och högre, bud vid försäljning får du överväga om du känner att det är värt att ta in trenden i ditt hem nu. Det är också skillnad på trend och trend. En vägg är lätt att måla om, men om den framtida köparen behöver kakla om ett helt badrum kommer det kosta mer.

Är inredningstrenden lätt att ta in i ditt hem?

Vissa trender är lättare än andra att införliva i ens hem än andra. Är det kanske guld du fått dille på? Det finns en uppsjö av inredningsprylar och accessoarer som går i guld, så där kan du lätt ta in en liten mängd i hemmet och känna efter innan du satsar på större möbler eller så. Likaså är det med sammet. Istället för att investera i en sammetssoffa med tillhörande fåtölj och fotpall direkt kan du börja med att köpa lite sammetskuddar till soffan och se hur det känns hemma.

Om det däremot till exempel är marockanskt kakel du vill kakla om hela badrummet i kan det vara lite svårare att bara ta in lite grann, men det går faktiskt. Se om du kan köpa några stycken plattor och använd dem som glasunderlägg, underlägg till tandborstkoppen eller ställ ljus på dem i vardagsrummet. Bli van vid mönstret och färgerna. Om du känner att du fortfarande vill kakla om badrummet efter ett tag, men är osäker på hur mycket du vågar kan du köra på kakel som är i neutrala färger som vitt och svart – till förmån för kakel i olika färger.

Viktigast av allt – lita på din smak

Man kan hålla på att väga fördelar och nackdelar länge, tänka på framtiden och testa sig fram försiktigt. Men det som faktiskt är viktigast är att du känner att du skulle trivas med inredningstrenden i ditt hem. Älskar du trenden och har råd med den? Kör på.

Maxa vinsten när du säljer!

8 filmer där inredaren Andrea Brodin stylar ett hem inför försäljning

Checklistor för hur du själv ska göra – rum för rum!

Bästa homestyling-knepen: möblering, detaljer + sista-minuten-tips

(Kursen funkar lika bra för dig som bara vill få lite fint hemma!)

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!