5 inredningstrender som är på väg bort 2018

Allt har sin tid, som man brukar säga. Så även med inredning – trender kommer och går. Här är fem trender vi tror är snart är borta från inredningskartorna.

Exponerade glödlampor

De senaste åren har lampskärmar varit mindre viktiga då glödlampor fått stå för sig själva. En trend som gett en industriell känsla. Men, nu är det dags för mer ombonade lampor då den exponerade glödlampan är på väg bort.

Bänkskivor i granit

Även om materialet finns i många kök vid det här laget är det också så att människor börjar favorisera andra material för sina bänkskivor som är mer lättskött än granit. Granit är mer lättskött än till exempel marmor, men inte alls lika tåligt som kvarts.

LÄS OCKSÅ: 7 inredningstrender som är helrätt under vår och sommar 2018

Bambugolv

Bambugolv har hyllats för att vara tåligt och bra ur ett ekologiskt perspektiv. Men, oro har väckts på grund av de negativa effekterna bambugolv har på bland annat den biologiska mångfalden och koldioxidutsläpp.

Öppna hyllplan

Något som verkligen ser fint ut på bild, men inte är lika roligt i verkligheten är öppna hyllplan. Det är trixigt att hålla städat och om man vill ha sitt finaste porslin på öppna hyllplan i köket innebär det mindre plats till att gömma undan alla andra kökssaker.

Roséguld

Olika metaller har varit på tapeten det senaste åren, och roséguld har verkligen haft sin storhetstid. Men 2018 är det guldets tid att skina.

Lär dig inreda med feng shui

Följ med hem till Jannice Wistrand, feng shui-expert och Årets inredningsbloggare! 

I en unik onlinekurs lär hon dig allt om hur du skapar harmoni, balans och energi i ditt hem enligt den 3000 år gamla läran

30 avsnitt för alla dina rum om chi, kraftposition, de fem elementen, färglära, yin & yang och mycket mer!

Och: Visste du att feng shui fungerar på alla inredningsstilar? Det är ett tänk som alla kan använda i sitt hem, oavsett tycke och smak!

JAG VILL VARA MED!

 .

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!