Antiskrynkelkudde

Örngottet från Holistic silk i natursiden ger varken sovskrynklor eller suger åt sig nattkrämen, finns med lavendel, 48 x 74 cm. 480 kr/st, Fluffbabes.se.

Linnea Öst, mode- och skönhetsredaktör på tidningen Amelia

Flopp! Jag somnade visserligen som en stock så fort jag stack näsan i sidenkudden (doften påminner om en sval sommarvind genom fönsterspringan). Sidenkudde är förstås internationellt och lyxigt, men glansiga örngott i udda format blir knappast en säljsuccé här hemma, även om den lovar att göra huden mindre rynkig. Fly mig i stället ett örtdoftande kuddvar i fin egyptisk bomull så ropar jag ”Flipp!” genast, innan jag slocknar.

Foto: Kerstin Jeding

Kerstin Jeding, sömnforskare på Stressforskningsinstitutet, Stockholms universitet

Flopp! Örngottet är jättemjukt och skönt att sova på, och jag tycker om naturmaterial i sängkläder, polyester är inget jag rekommenderar för bättre sömn. Priset på örngottet är högt, jag lägger hellre pengarna på sängkläder i linne eller bomull. Lavendelpåsen hör hemma i linneskåpet! Sedan vill jag kunna tvätta mina sängkläder i högre temperatur än vad siden tål.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!