I år är det ingen jul utan en kvist, eller en skir rumsgran. Och nästa år kommer vi garanterat få se mer av den smala, enligt vissa något tilltufsade cedern som julgran.

Julens 2 hetaste trender

1. Kvisten
I år är det den dekorativa kvisten som skördar framgång blad julpyntet. Företrädesvis en lärkträds-kvist med bevarade kottar. Ställ den som den är i en vacker vas. Väljer du att pynta den bör du vara danskt minimalistiskt återhållssam.

 

2. En skir rumsgran
Den skira rumsgranen syns just nu i lika många julinspirations-inlägg som den dekorativa kvisten. Ju glesare och skirare, desto vackrare. Antingen i en vacker kruka eller direkt i en glasvas med synliga rötter.

 

 

Bubblare inför nästa jul

Ceder

För vissa är cedern en ”andra sorteringens” gran. Tanig, sned och vind och något tilltufsad står den sig dåligt mot den täta och symmtriska Disney-drömmen. Men pass opp, redan nästa år kommer cedern med all säkerhet synas i allt fler hem kring jul. För visst är den dekorativ i all sin taniga glans.

Bildkällor: blogg.skonahem.com/heltenkelt, blogg.skonahem.com/dromhus, nomodestbear.blogspot.se, femina.dk (via blogg.skonahem.com/addsimplicity, blogg.skonahem.com/blomsterverkstad/

Läs också:

Barrfria granar lockar mer och mer

Den avskalade skandinaviska julen

26 tecken på att du är galen i julen