Återbruk prisat hostelkoncept

”Designvandrarhemmet” Superbude i Hamburg är en hybrid mellan vandrarhem och hotell där återbruk är inredningskoncept.

Man rivstartade med att vinna kategorin Bästa interiör i European hotel design awards 2008, arrangerad av brittiska tidskriften Sleeper Magazine. Inredningen i lokalerna som tidigare varit tryckeri är en humoristisk lek där välkänd form får ny funktion. Eller vad sägs om soffor och sängar av gamla lastpallar, och upphottade ölbackar som sittmöbler. Fasaden har fått en tvärtom-fontän, där vattnet strilar nedåt mellan en rad hinkar, och mycket av inredningen speglar det maritima Hamburg. Superbudes målgrupp är främst en yngre backpackerpublik. Cyklar, Nintendospel och Skypetelefoner finns att hyra. 

– Men här möts kostymfolk och rockmusiker vid frukostbuffén. Superbude är ett unikt socialt forum, utöver miljön som i sig är en conversationpiece, säger Jörn Hoppe, chef för verksamheten. Dubbelrum från cirka 600 kr/natt, frukost cirka 80 kronor per person. 

Superbude

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!