Bekväm vinnare

Det spretar rejält när Svensk form, Sveriges rek­lam- ­förbund och Svid (Stiftelsen svensk industri­design) för andra gången premierar vinnarna i Design s.

Bland de tio utsedda ryms – vid sidan av ett vackert bord och en utmärkt stol, se nedan – en grafisk lösning för ett japanskt postorderföretag, ett smycke, en hjälm och en klädkollektion. Formen ska ”belysa nytta”, men hur nyttigt är till exempel ett smycke? Och är det bäst i en jämförelse med andra vackra smycken från senaste året? Inte alls, det är framtaget som en designprodukt och konkurrerar i den här tävlingen därför inte med andra smycken som är konsthantverk. 

Stefan Borselius stol Boo är i alla händelser ett bra val. Sittskalet av pressad formfilt med textilt ­laminerad yta bjuder aningen svikt, och en uttrycksfull formkurva ger stöd åt svanken. Tänkt för kontor och konferens, men skulle passa även kring matsalsbord – med mer komfort än våra vanligaste danska klassiker. Från Blå station, ca 3 700 kr.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!