Det här vill vi inte ha i julklapp – 5 paket svenskar inte vill hitta under granen

Saker till hemmet och mjuka paket är inte särskilt populärt att få av tomten. I alla fall inte om man ska tro en ny undersökning om vad svenskar INTE vill ha i julklapp. – Utifrån vår undersökning ser det ut att vara slipsar, strumpor och kalsonger, säger Linnéa Aguero, pressansvarig på Blocket som ligger bakom enkäten. Psst! Tips på julklappar som dina nära och kära helt säkert vill ha hittar du på vår systersajt Damernas Värld som tagit fram de bästa julklappstipsen 2016!

Tusen personer har deltagit i undersökningen som är gjord av Sifo, på uppdrag av Blocket. Resultatet visar att svenska folket i genomsnitt planerar att köpa 13 julklappar var i år. Totalt planerar vi i snitt att spendera 3219 kronor var på årets julklappar. Men det är inte alla paket som går hem hos mottagarna.

Enligt undersökningen är det minst populära att hitta under granen kläder. Därefter kommer inredning, husgeråd, hushållsapparater och böcker.

Inom kategorin kläder är slipsar och strumpor minst poppis. I kategorin inredning står prydnadssaker lägst i kurs och vad gäller husgeråden slipper vi gärna köks- och hushållsmaskiner som tar plats i skåpen. Och trots att en robotdammsugare precis har utsetts till årets julklapp 2015 så verkar inte heller dammsugare särskilt populärt att få.

– De så kallade ”fulklapparna” dyker upp på Blocket redan på julaftons morgon, säger Linnéa Aguero.

Rent generellt verkar det vara de lite mer opersonliga presenterna som är minst uppskattade att få. Helt enkelt när man ger bort någonting mer bara för att ge något och än för att det är någonting som personen man ger till faktiskt vill ha.

Vill du se mer sånt här? Gilla Sköna hem på Facebook så missar du inget!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!