Guide till Mallorca

Mallorca är ett välkänt resmål för svenskar, men lyckas ändå alltid överraska. I vår miniguide hittar du några av guldkornen.

  Den officiella turistinformationen för Balerarerna:


www.visitbalears.com/ing/balearicislands/home.jsp

marknadsdagarna

Ett bra sätt att välja utflyktsmål på Mallorca är att gå efter marknadsdagarna. Då är folklivet i full fart och det finns mycket att titta på. En dag i veckan har ett tiotal byar marknad. En av de bästa finns i Pollenca på söndagar. Samma dag öppnar också den stora, folkliga loppmarknaden i Consell, cirka tre mil norr om Palma.

http://www.mallorca-market.com/english/tours/markets.htm

vandra

Vykortsvackra Torrent de Pareis på västra sidan av ön är en djup flodfåra som leder till Sa Calobra vid kusten. Dit kommer man på en mycket slingrig, 12 kilometer lång väg från kustvägen, eller med båt från Soller. Vid mynningen mot havet avslutas klyftan med en smal strandremsa mellan mäktiga bergsformationer. Det går också att vandra i dalgången, en väg in finns vid klostret Lluc i bergen. Flodfåran är torrlagd större delen av året.

Fakta, kultur, historia och information om alla öar i Balearerna från turistinstitutet finns på http://www.visitbalears.com/index.en.ats

Här finns också förslag på 20 olika vandringar över hela ön.

vinrestauranter och läderfabriker

Vinrestauranger och läderfabriker

Inca
mitt emellan Palma och Alcudia är öns tredje stad med runt 22 000 invånare. Här finns läderfabriker och traditionella ”cellers” – bodegor som specialiserat sig på lokala rätter. En av dem är Celler c’an Amer där doña Antonia bjuder på mallorkinska kåldolmar, kanin med lök och sopes mallorquines, den traditionella grönsaksgrytan med upp till 18 olika grönsaker. Marknad på torsdagar.

En guide över Mallorcas restauranger med adresser, beskrivningar och priskategorier finns på

http://www.balearnet.com/mallorca/framewhereto2.htm

golf

Fjorton golfbanor och härligt väder gör Mallorca till ett golfparadis. Canyamel golf club på östra ön ligger i ett sagolandskap med utsikt över havet. De 18 hålen bör studeras noga innan man slår iväg bollen – strategiskt placerade träd och bunkrar gör banan både svår och underhållande. En utförlig beskrivning över banan hål för hål finns på 

http://www.canyamelgolf.com/  där också bokningar kan göras.

leva på mallorca

Plugga spanska 

Genom SI Språkresor i Göteborg kan man boka in sig på en språkkurs på Mallorca. På Spanska Instituetet i Palma de Mallorca ges kurser på olika nivåer och i olika längd, mellan två och åtta veckor. Nya kurser startar varje månad, och det är aldrig mer än tio personer i en studiegrupp. Man kan också få enskild undervisning.

www.spanska.com

Hitta hotell

Med en sökbar information på över 880 hotell representerar Mallorca Hotel Guide tre fjärdedelar av det totala hotellutbudet på ön. Online bokningsservice till såväl hotellrum och gårdar som lantegendomar och lägenheter.

www.mallorcahotelguide.com

Inredningsbutiker

En omfattande sajt med mängder av tips, allt från inkvarteringsförslag i olika prisnivåer till aktiviteter, konsulat, läkare och fastighetsförmedlare. Här finns över information om färjetrafik, tåg och bussar. För den inredningsintresserade finns en ganska omfattande adresslista till öns inredningsbutiker .

www.mallorcaonline.com/malhomu.htm

Sammanställning: Lis Landmark

Foto: Helén Pe

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!