Foto: GRANLUND PICTURES

Här är kändisarna vi svenskar helst vill bo granne med

En bra grannsämja är A och O för trivseln i kvarteret eller trapphuset. En ny undersökning har tagit reda på vilken kändis vi allra helst skulle vilja bo bredvid – om vi fick välja själva.

Det är Mark Levengood som kammar hem förstaplatsen som Sveriges mesta önskegranne, för andra året i rad. Hela 22 procent av de 1000 personer som deltagit i undersökningen, som är gjort av Novus på uppdrag av Hyresgästföreningen, har svarat hans namn på frågan vem de helst bor bredvid. På andra plats kommer hockeylegendaren Peter Forsberg och på tredje plats Mark Levengoods make, komikern och författaren Jonas Gardell.

– Bra grannar är viktigt för att trivas. Det är inte bara själva bostaden som gör att man trivs hemma, det är också viktigt att det funkar bra i bostadsområdet, säger Marie Linder, förbundsordförande för Hyresgästföreningen.

LÄS OCKSÅ: Det här är vi avundsjuka på hos våra grannar

Här är hela listan på kändisarna vi helst vill bo granne med (uttryckt i procent):

Mark Levengood, 22 %

Peter Forsberg, 18 %

Jonas Gardell, 17 %

Kronprinsessan Victoria, 16 %

Charlotte Kalla, 16 %

Ingemar Stenmark, 16 %

Benny Andersson, 16 %

Tilde de Paula, 15 %

Markoolio, 15 %

Susanna Kallur, 15 %

Måns Zelmerlöv, 14 %

Ernst Kirchsteiger, 14 %

Zlatan Ibrahimovic, 14 %

LÄS OCKSÅ: Undersökning visar – det här störs vi mest av hos våra grannar

Om undersökningen

Grannundersökningen är gjort av Novus på uppdrag av Hyresgästföreningen. 1000 personer från 18 år och uppåt har svarat på enkäten där de fick välja sin önskegranne bland 37 kända svenskar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!