Hej Jill Sörensen som börjar inredningsblogga från Los Angeles!

Jill Sörensen, inredare och designer, mitt uppe i sitt personliga drömprojekt: renovering av 60-talshus på en av Los Angeles bästa adresser, Mulholland Drive. Det var den korta presentationen av vår nya bloggare, den matigare versionen finns i intervjun här. Samt i Jills blogg här hos oss!

Hej Jill! Du är ursprungligen från Sverige, varifrån?

– 
Karlstad, Värmland.

Hur kommer det sig att du hamnade i LA? 

– Det är en lång historia. Jag åkte till San Francisco när jag var 18 för att jobba som au pair i ett år och blev helt förälskad i Kalifornien. Ett nytt jobb som fotomodell tog mig till Paris och sedan till New York. Efter några år bestämde jag att det var dags att flytta tillbaka till soliga Kalifornien och jobba i LA. Men ödet ville något annat. Jag träffade en kille och flyttade till DC istället, gifte mig, födde barn och skilde mig. Jag drömde alltid om att flytta tillbaka så efter skilsmässan tillbringade Luke och jag somrarna i LA och stormtrivdes. När Lukes pappa sorgligt nog dog för två år sedan, bestämde vi oss för att börja ett nytt liv i LA.

Vilken är den största skillnaden när det kommer till inredning om man jämför Sverige med LA?

– Vildare design och färgval. Inomhus-utomhus livsstil. Det varma vädret här i LA gör att din trädgård också är ditt vardagsrum.

Något du saknar från Sverige, inredningsmässigt? 

– Kakelugnar! Jag har flera stycken på min lantgård i Deje utanför Karlstad och älskar dom. Man kan hitta en hel del svenska möbler här i LA, men ingen säljer eller bygger kakelugnar. En av dom smartaste svenska uppfinningarna enligt mig.

Beskriv ditt förhållande till inredning!

– Jag uppmuntrar alltid att inreda för själen! Strunta i trender, strunta i vad andra tycker, strunta i vilket land eller på vilken ort du bor. Designa det du vill ha omkring dig och inred med det som gör dig lycklig. Var modig, ärlig och inred för din själ. Oroa dig inte över budgeten, använd din fantasi. Det finns budgetlösningar för det mesta. Livet är kort, följ ditt hjärta. Ditt hem och inredning påverkar dig och ditt liv mer än du kanske tror.

Hur skulle du beskriva din inredningsstil? 

– Färggrann. Orädd. Lite Retro. Hollywood Regency med mycket europeiska inslag, speciellt svenskt. Just nu är jag väldigt förtjust i avslappnad, lättsam LA-stil. Jag älskar nya idéer och att se på saker på ett annorlunda satt. Pippi är kanske min designidol, hon gör som hon vill!

Vem sätter stilen hemma hos er?

– Jag, men jag låtsas att jag lyssnar på dom, nej, skämt åsido! Omständigheterna påverkar hur vi inreder hemma hos hos. När Lukes pappa var döende, han hade cancer i tre år, inredde jag vårt hus med starka, spralliga färger och orädda interiörer så att vi kunde komma hem och bli glada och uppmuntrade av huset. Nu när vi ska börja inreda vårt nya hus här i LA så blir det något helt nytt. Nu är ju omständigheterna annorlunda.

Berätta om ditt nya hus!

– Huset ligger högt uppe på berget vid Mulholland Drive med supervacker utsikt over San Fernando valley och Sierra Mountains. Det är ett ranchhus byggt 1967 i midcentury och spansk stil.

Och hur tänker du kring renoveringen?

– Huset hade en massa små rum, och en lång korridor längs hela baksidan- det gick inte ens att see den vackra utsikten. Renoveringsplanen är att skapa en öppen modern planlösning med inomhus-utomhus boende.  Interiören blir "midcentury, California boho/glam"-inspirerat i juveltoner med drag av "industrial modern". Jag har lovat killarna ett mer maskulint hus!

Hur inreder du, metodiskt och med en röd tråd eller känslomässigt impulsivt?

– När jag inreder åt klienter är det metodiskt och väl planerat men med visst utrymme för impulsiva ideer. När jag inreder åt mig själv är översikten metodisk, alla mått är nogrannt kollade så att jag inte slösar tid och pengar.  Med en organiserad översikt kan jag köra vilt känslomässiga impulser utan att behöva oroa mig för dyra misstag.

Hur skulle du bo/inreda om du fick helt fria händer (och ekonomi)? 

– Stort hus nere vid stranden med utsikt över havet och bergen, pool, och många lediga gästrum till alla mina goda vänner och min familj. Huset skulle också ha ett uthus eller en lada och lite mark så jag kunde ha plats för en massa adopterade djur . Och givetvis någon som tog hand om allt. Haha!

Favoritrum hemma hos dig? 

– Vi bor just nu i ett mysigt litet hus i Santa Monica. Där kommer vi bo tills vårt nya hus är färdigrenoverat den första april. Men mitt favoritrum är alltid mitt sovrum. Det är min fristad.

Senaste köp till hemmet? 

– Handfat, toaletter och kranar. Inte så spännande kanske, men vi renoverar ju just nu.

Önskepryl till hemmet som alltid står på din lista. 

– En stor vit flygel!

Om du får välja: 

Marmor eller betong?

Marmor.

Koppar eller krom? 

Krom.

Linne eller sammet? 

Sammet.

Furu eller ek? 

Furu.

Mattor eller gardiner? 

Jag måste ha båda i ett hem.

Tapet eller färg? 

Båda två!

Blommigt eller randigt? 

Ja till båda!

Funktionalitet eller estetik? 

Estetik med funktionalitet!

Till bloggen

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av Sköna hem - få 2 skålar från Rörstrand. Läs mer!