Hemslöjden firar 100 år!

I år firar Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund 100 år. Firandet kommer pågå i 366 dagar med workshops, utställningar och mängder av andra aktiviteter runt om i hela landet.

Liljevalchs slår upp portarna för Hemslöjdens stora jubileumsutställning den 6 juni. Utställningen kommer pågå under hela sommaren. 

På Nordiska museet kan du träffa vävare från hela landet, titta på demonstrationer av olika vävtekniker, gå på kurs eller boka tid för att väva själv.

Prins Eugens Waldemarsudde presenteras Hemslöjdens grundare Lilli Zickerman och många av de textilkonstnärer som verkat inom Hemslöjden, och på Vadstena slott visas utställningen Spetskonst.

SLÖJD 2012, Dalarnas museum, Falun, visar allt från Dalarnas sockendräkter och täljda trähästar till dagens dalaslöjd, såväl nyskapande som traditionellt.

Läs mer om de olika utställningarna kring Hemslöjdens 100-års firande på deras hemsida!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu! 4 nr av Sköna hem för endast 169 kr. Köp nu!