H&M Home öppnar på webben

Hennes & Mauritz lanserar i dagarna en hemkollektion under flaggen H&M home, med textil i fyra olika kategorier: Ett konstnärligt tillspetsat marint tema, klatschkulörta accentfärger, en baskategori med naturtoner samt ­grafiskt inspirerat i svartvitt. Försäljningen sker via internet och postorder, inte i butik, eftersom butikerna runt om i världen är anpassade för kläder.

Home-konceptet, likt det kedjan har för kläder, bygger på att ha något för de flesta åldrar, stilar och budgetar. Kända svenska illustratörer som Jesper Waldersten och Liselotte Watkins adderar designkänsla med sina för H&M home speciellt framtagna bildtryck.

Tempot i produktionen är hög, fyra nya kollektioner kommer att lanseras varje år. Kvaliteten på tygerna känns bra när man nyper i dem, speciellt med tanke på den modesta prislapp­en. I tider när återbruk och miljövänlighet hamnar högt upp på agendan kan man fundera på hur H&M home påverkar konsumtionskarusellen?

– Vi vill inte främja slit-och-slängkonsumtion utan satsar på varor av god kvalitet som våra kunder kan trivas med länge. Ambitionen är att också öka andelen produkter i ekologisk bomull med 50 procent varje år, nu finns ett frottéprogram och sängtextil i ekologisk bomull. Tillverkningen sker  enligt de miljö- och arbets­mässiga krav som gäller för H&M i stort. Samtidigt vill vi addera tempo i branschen, och vara aktuella med de trender som råder, kommenterar Maria Lindblom, som ansvarar för H&M home.

H&M

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!