Hyr rum på en vingård i sommar – 10 finaste boendena på Airbnb just nu

Kanske är det du som kommer att sova på ett vinfat i Toscana, spendera en vecka på ett anrikt kloster i Bourgogne eller bo på fotbollsspelaren Iniestas alldeles egna vingård i Spanien. Om vin ligger högt upp på din lista över saker du älskar att ägna din lediga tid åt har vi semesterlistan för dig!

Längtar du efter att semestra i vinets tecken? Då är det här något för dig. Många vingårdar runt om i världen hyr ut bostäder via Airbnb och det är här som en kan hitta de allra finaste pärlorna bortom de mest självklara semestermålen.

Spana in de här vinösa boendena för inspiration till din nästa resa:

1. 

Sov på ett vinfat i Toscana

I den här lägenheten i Chianti Classico i italienska Toscana går allt i vinets tecken. Här är till och med sängen tillverkad av gamla vinfat och specialkonstruerad för att passa den som vill förkovra sig i vin på alla möjliga vis på semestern. Läs mer om boendet här.

2. 

Semestra på ett kloster från 1100-talet med vingård i Bourgogne

Drömmer du om att bo i Bourgogne och lära dig mer om regionens historia samtidigt som du sippar på ett glas av världens mest hyllade viner? Vad kan då vara mer passande än att bo på ett nästan tusenårigt kloster mitt bland grönskande vinrankor? Läs mer om boendet här.

3. 

Hyr en stuga med utsikt över vinfälten i trendiga Russian River i Kalifornien

Lär dig allt om vin från Kalifornien och bo i det område i regionen omtalat som det trendigaste just nu – Russian River Valley. Nu ligger ett fint litet hus ute för uthyrning på Airbnb beläget mitt i bland vinfälten. Kanske är det just den platsen som inspirerar dig mest  till att lära dig mer om vin. Läs mer om boendet här.

4. 

Bo i ett flådigt hus med pool på vingård i södra Australien

Om du vill resa utanför Europas gränser är Australien en fantastiskt resmål för vinälskaren. Kanske är den här villan i södra delarna av landet vad du söker för att fullända din semester i? Den är belägen i direkt anslutning till vingården och är utrustad med pool. Läs mer om boendet här.

5. 

Hyr en liten lya med fantastisk utsikt i italienska Kampanien

Kampanien är mer än Napoli, Vesuvius och Pizza. Här finns även fantastiska viner i alla dess färger. Nu ligger en liten etta ute för uthyrning i lantlig miljö med den här fantastiska utsikten över både stad och hav. Läs mer om boendet här.

6. 

Ta husvagnsemestern till nya höjder med en charmig trävagn bland vinfälten i Bourgogne

Är du husvagnstypen men längtar efter någonting nytt. Då kanske den här franska trävagnen i det klassiska franska vindistriktet någonting för dig? Läs mer om boendet här.

7. 

Bo på fotbollslegenden Iniestas vingård i Spanien

Många känner Andrés Iniesta för hans prestationer på fotbollsplanen, men något som inte många vet är att han även har en vingård i familjen. Om du har fotbollsfantaster och vinfantaster i familjen är det kanske just till den som du ska styra semestern i år? Läs mer om boendet här. 

8. 

Åk på vinretreat på lyxig herrgård en timme från storstadsliv

Vill du röra dig västerut på din semester och känner att du behöver fylla på dina krafter med vin? Då är herrgårdsliv strax utanför Washington DC kanske något för dig. Anläggningen erbjuder nämligen ett retreat med vinet i fokus. Läs mer om boendet här.

9. 

Checka in på ett slott i Bordeaux

Ingen region är så omsusad för sitt vin som Bordeaux och här handlar det om slott snarare än vingårdar. Nu kan du avnjuta äkta fransk slottsmiljö mitt i Frankrikes bultande vinhjärta. Läs mer om boendet här.

10. 

Spendera semestern i en kunglig villa på italiensk ö

Är det här en vy som lockar dig? Då kanske du ska hyra in dig i en av de lägenheter som nu ligger ute på airbnb på den italienska ön Ischia, strax utanför Neapel. Läs mer om boendet här. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!