Tjuvkika på nya Ikea-katalogen för hösten 2019 – 12 bästa köpen!

Ikea släpper ny katalog för hösten 2019! Nyheter för bättre sovrum, nya förvaringsfavoriter och smidigare vardag – här är 12 nya favoriter!

Ifebruari i år släppte Ikea för första gången sin nya katalog baserad på säsong istället för helår och nu i augusti landar en ny möbelbibel i brevlådorna. Nya katalogen vill inspirera till nystart och fokuserar på god sömn och smarta förvaringslösningar för en smidigare vardag. Med starka färger som lila, gul och turkos vill Ikea föra in energi i våra hem och låta textilier och inredningsdetaljer hjälpa till att ge oss en kick inför skolstart och vardag.

Ikea-katalogen för hösten 2019 dimper snart ner i brevlådorna. Foto: Ikea

Fokus på bättre sömn

Med nya katalogen lyfter Ikea fram vikten av sömn och återhämtning för att vi ska må bra och hålla oss friska.

– Vår nya katalog inspirerar med nyheter, inredningar och sovlösningar för många olika behov. Det kan handla om allt från stora förändringar till små uppdateringar som ger ditt sovrum och hem en extra energiboost. Hämta kraft i en säng med komfort perfekt anpassad för dig eller upptäck hur en ergonomisk kudde förbättrar din sömn. Med skräddarsydd förvaring avlastar du sinnet och får mer tid för välgörande återhämtning, säger Tori Newman, inredningschef Ikea Sverige.

Det grafiska påslakansetet Skuggbräcka av Niina Aalto, i bomull från mer hållbara källor och viskos, är en av nyheterna i höstens katalog 2019. Foto: Ikea

Vi får även ta del av Ikeas nya sortiment av ergonomiska kuddar, framtagna för optimal komfort och avlastning.

Skapa bra förutsättningar för en god natts sömn med en ergonomisk kudde. Foto: Ikea

LÄS OCKSÅ: Sommar 2019 hos Ikea – här är 10 bästa köpen!

Sex fiktiva hem

Tidigare år har Ikeas katalog endast visat enskilda planlösningar, men precis som i vårens katalog bjuds vi i höst istället in till fiktiva hem. Vi möter sex olika världar och levnadssituationer med sina egna behov och stilar, alla med specialanpassade lösningar baserade på vad som gör oss lyckligare hemma. Insikterna kommer från Ikeas årliga undersökning Life at Home Report. Enligt den har vi fem känslomässiga behov kopplade till att må bra i vårt hem:

– Behoven är universella, men spelar olika stor roll beroende på var man befinner sig i livet. De sex hemmen i höstens katalog visar olika levnadssituationer och lösningar som speglar de känslomässiga behoven av att känna tillhörighet, ägandeskap, säkerhet, bekvämlighet och avskildhet, säger Tori Newman, inredningschef Ikea Sverige. 

Kika in hos paret som nyss flyttat ihop och byggt upp sitt första gemensamma hem fullt av tilltalande stilkrockar, och hos den lilla familjen som med fokus på enkelhet fått ut det allra mesta av sin kompakta lägenhet i stan:

Smart förvaring på små ytor – hemma hos den lilla, växande familjen mitt i city kan det behövas. Foto: Ikea
Hemma i den ensamboende pensionärens lilla etta blir ett öppet hyllsystem till en perfekt rumsavdelare och släpper igenom ljus till den mysiga lilla läshörnan. Foto: Ikea
Dubbla tvättställ behöver inte se likadana ut – anpassa designval efter behov och låt kontraster skapa spännande visuella uttryck. Foto: Ikea
Många bekanta på besök hemma hos vännerna i kollektivet – inga problem med en smart liten bäddsoffa! Foto: Ikea
Hemma hos storfamiljen med fem barn är rummen fulla av kvadratsmarta idéer, som sängstommen med förvaring i äldsta barnets krypin. Foto: Ikea
Lådor under sängen och garderob med skjutdörrar – snacka om smarta förvaringslösningar! Foto: Ikea

LÄS OCKSÅ: Ikeas köksinspiration 2019 – svärta och lantkök

Ny förvaring, ljudmöbler och massor av färg

Bland möbelnyheterna hittas förvaringsserien Nikkeby, med en byrå i perforerat stål som låter kläderna andas och en smidig klädställning. Välkomna nyheter för sovrummet är sängstommen Platsa med flexibla förvaringsmoduler och färgstarka påslakansetet Strandtrift i 100 procent bomull från mer hållbara källor. I köket ser vi mörkare toner, som populära skåpsluckan Bodbyn i vackert mörkgrönt och luckan Voxtorp i djupgrå kulör. I samarbete med Sonos har Ikea även tagit fram högtalare som smälter in i inredningen, som i Symfonisk – högtalare och lampa i ett. Möblera med ljud i höst!

Symfonisk bordslampa med wifihögtalare, 1 995 kr. Foto: Ikea
Foto: Ikea
Sängstommen Platsa/Lätthet med förvaring och folierad yta, 5 145 kr. Foto: Ikea

På tal om hyllor. Var femte sekund säljs bokhyllan Billy någonstans i världen och under 2019 fyller den älskade bokslukaren 40 år. Har den äran, Billy!

12 favoriter från Ikea-katalogen hösten 2019

1. Nikkeby klädställning, lackat stål, 599 kr.

Foto: Ikea

2. Symfonisk wifi-bokhyllehögtalare, plast och polyester, 995 kr.

Foto: Ikea

3. Nissafors rullvagn, lackat stål, 349 kr.

Foto: Ikea

4. Metod/Bodbyn förvaringskombination med vitrindörrar och köksö med lådor, 12 958 kr respektive 12 928 kr.

Foto: Ikea

5. Livsverk vas, stengods och färgad glasyr, blå,  149 kr.

Foto: Ikea

6. Bergpalm påslakanset, 100% mer hållbar bomull, rosa/randigt, 299 kr.

Foto: Ikea

7. Nilsove karmstol, klarlackad rotting, bambu och lackat stål, 795 kr.

Foto: Ikea

8. Syvde öppen garderob, lackad yta, 799 kr.

Foto: Ikea

9. Vitval våningssängstomme, lackat stål och polyester, 1 995 kr.

Foto: Ikea

10. Vennesla golvspegel, lackat stål och spegelglas, 1 295 kr.

Foto: Ikea

11. Gradvis vas, stengods, färgad glasyr, 99 kr.

Foto: Ikea

12. Ulriksberg fåtölj, rotting och lackat stål, 1 295 kr. 

Foto: Ikea

Läs mer:

14 Ikea-kök ur verkliga livet (inspireras av andras kök från Ikea)

H&M home släpper sin andra möbelkollektion – nu med utemöbler!

Grönsaker och skog i H&M Homes nya kollektion för barnrummet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 6 nr av Sköna hem - få 2 skålar från Rörstrand. Läs mer!