Ikea öppnar butik i city – en dröm för alla som planerar nytt kök

I augusti öppnar Ikea en köksbutik på 365 kvadrat mitt i Stockholm city. På "Ikea kök" kommer det att finnas köksspecialister som hjälper till med ett kök från idé till verklighet.

På Regeringsgatan 65 i närheten av Mood-gallerian kommer det från och med augusti gå att titta och känna på Ikea-kök, få en personlig köksplanering och beställa ett nytt kök med hemleverans och montering.

Butiken kommer att vara ett showroom där alla beställningar och köp görs online.

Här kommer Ikeas nya showroom att ligga.

Butiken kommer att testas under ett halvår till att börja med och öppnar i månadsskiftet augusti, september och håller öppet fram till slutet av februari 2018.

– Vi vill vara där människorna är, och gärna möta dem på nya sätt. Med en pop up-butik kan fler planera och köpa Ikea-kök på ett smidigt sätt mitt i Stockholm city. Det ska vara enkelt att komma förbi oss, kanske på väg till eller från jobbet, säger Håkan Svedman, vd och landschef Ikea Sverige.

För Stockholmarna kommer Ikea även med en till nyhet – snart öppnar ett nytt lager i Arlanda stad för att kunna ge kortare leveranstider till de som väljer att handla på nätet. Men ett helt varuhus med fullt sortiment inne i stan kommer att dröja. I Hamburg öppnades nyligen Ikeas första varuhus någonsin i en innerstad. I minst ett år kommer det nya projektet att utvärderas sedan kan det eventuellt bli aktuellt att öppna flera "citystores". Just nu pratas det om att nästa satsning blir i London, Müncheneller Berlin men vi håller såklart tummarna för någon stad i Sverige.

Lär dig göra en moodboard

I Sköna hems kurs Digitala moodboards på nätet får du:

• Tillgång till tusentals inspirerande bilder.

• Lära dig hur programmet Keynote kan hjälpa dig i inredningen.

• Inredaren Hildur Blad ger dig dina bästa tips!

Välkommen till Sköna hems webbkurs!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu! 4 nr av Sköna hem för endast 169 kr. Köp nu!