IKEA samarbetar med stylisten Bea Åkerlund – se kollektionen här

Sätt klockan och gör dig redo för att börja köa. Den 9:e mars släpper IKEA ett samarbete med superstylisten, svenska Bea Åkerlund. Kollektionen har fått namnet ”Omedelbar” är är både edgy och glamourös – precis som stylisten själv.

Det är bara att börja räkna ner för snart är det premiär för IKEAs samarbete tillsammans med den världskända stylisten Bea Åkerlund.

Stylisten Bea Åkerlund gör kollektion för IKEA. Foto: IKEA

Kollektionen har fått namnet ”Omedelbar” och innehåller alltifrån läppformade kuddar till hattvaser och möblemang. Kollektionen är både glamourös, lekfull och har en stor dos av ”var sann mot dig själv”. Som en röd tråd löper Beas personliga livsmotto: B WHO YOU ARE.

– Jag har haft en tydlig vision för den här kollektionen, från början till slut. Jag hoppas den kan inspirera människor att tänka utanför boxen, få dem att våga ta risker, ha kul och köpa något de aldrig förväntat sig kunna hitta på IKEA. Enkelt uttryckt – få människor att leva lite, säger Bea Åkerlund i ett pressmeddelande.

Kollektionen ”Omedelbar” består av 35 inredningsdetaljer och möbler med mod och mode som gemensam nämnare. En nyckelingrediens i formspråket har varit att leka med mått och storlekar, en annan att bryta konventioner. Kollektionen har tagits fram i nära samarbete med Karin Gustavsson, kreativ ledare på IKEA of Sweden.

– Jag älskar den här kollektionen! Den är superunik och lite edgy – väldigt oväntat för att komma från IKEA. Bea ser allt från ett annat perspektiv, hon är en verklig konstnär i alla avseenden, alltid full av kreativ energi och idéer, säger Karin Gustavsson.

Bea Åkerlund med en vas ur kollektionen ”Omedelbar”. Foto: IKEA

– B WHO YOU ARE handlar om att omfamna sig själv, oavsett vad alla andra tycker. Det handlar om individualitet och kreativitet – två viktiga hörnstenar i OMEDELBAR, säger Bea Åkerlund.

Bea Åkerlund själv beskriver sig som modeaktivist som rör sig mellan film, mode- och musikvärlden. Hon är känd som en av de mest inflytelserika stylisterna och kostymörerna i branschen, och har samarbetat med bland annat Madonna, Beyoncé, Lady Gaga och Rihanna. Kollektionen ”Omedelbar” ger en inblick i Beas magiska värld och uppmuntrar alla att tro på sin egen förmåga.

Se några godbitar ur den kommande kollektionen här

Svart vas, 249:- Foto: IKEA
Matta, 499:- Foto: IKEA
Skål, 199:- Foto: IKEA
Galge (2-pack), 79:- Foto: IKEA
LED-belysning, 249:- Foto: IKEA
Sänghimmel, 299:- Foto: IKEA
Klädbetjänt, 599:- Foto: IKEA
LED-belysning, 249:- Foto: IKEA
Fåtölj, 2495:- Foto: IKEA
Läppformad kudde stor 129:-, läppformad kudde liten 99:- Foto: IKEA

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu! 4 nr av Sköna hem för endast 169 kr. Köp nu!