Magasin Ekelin – klassiker på ny mark

I Vallkärratorn strax norr om Lund kan man numera inhandla eller bara beskåda tidlösa skandinaviska möbelklassiker av Poul Kjærholm, Bruno Mathsson, Hans J Wegner och andra formgivare i samma liga.

Leta efter en skånelänga men i samtida stil, med skylten Magasin Ekelin, så vet du att du kommit rätt. Pelle Ekelin, som sedan tio år haft butiken och renoveringsverkstan Moderna möbelklassiker, har nu flyttat verksamheten från Malmö tillbaka till Lund. 

– Jag har haft intresset för moderna klassiker alltsedan jag som barn på 50-talet upptäckte pappas, som då gick på Konstfack, böcker i ämnet och började plöja igenom dem. Att öppna showroom som är byggt för att visa möblerna på rätt sätt, 100 meter från mitt hem, känns som ett nytt, roligt kapitel i boken, säger Pelle Ekelin. 

Det går bra att boka tid för visning även utanför ordinarie öppettider, hemsidan uppdateras kontinuerligt med bilder på nyinkommet i sortimentet.

Moderna Möbelklassiker

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!