Klassiskt med knorr

Inredning är som mode – en klassiker klarar en trendsvängning! Uppdaterad kvalitet blir både het och hållbar. 

Kläder har alltid varit en av mina stora inspirationskällor. Omväxlingen, med en ny säsong fyra gånger om året, har jag älskat. Men i dessa besinningens tider börjar nyhetens behag kännas ointressant. 

Liksom hela designvärlden. Hjulet behöver inte uppfinnas fler gånger, bara justeras lite. Som kavajen. Sååå ute för ett tag sen, men nu här för att stanna. Tonåringen hemma tycker det är hur coolt som helst med skräddad, ärmlös kavaj från Acne, och flera ärmförsedda finns i garderoben. 

På catwalken syns kavajen i olika former, som catsuit, androgyn eller en liten skräddad femtiotalare. Men kan detta liknas vid uppvärmda rester? Jag tycker inte det! Att förfina, fila, ändra proportioner och krydda klassikerna är snarare smart design.

I inredningssammanhang är det högst aktuellt att tänka i samma banor. Ska vi köpa nytt är det med eftertanke. Chansen att en uppdaterad klassiker ska få ett långt liv hemma är större än konstiga hitta-på–möbler som man snabbt tröttnar på. Igen­känning, användbarhet och kvalitet är nyckelord i tiden.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!