Få ut mer av semestern – 8 konstgjorda turistmål i världen

Slå två flugor i en smäll på semestern? Åk till Holland fast i Japan eller kombinera regnskog med cityliv. Chansen finns om det är ok med en viss del fejk!

1. Paris la Plaige – sandstrand mitt i Paris

Den konstgjorda sandstranden, komplett med palmer och solstolar, belägen mitt i Paris håller öppet i juli och augusti varje sommar.

2. Gardens by the bay – regnskog i Singapore city

Fem minuters promenad från city ligger Gardens by the bay. En enorm artificiell regnskog på över 100 hektar, med över 250 000 olika växter, inklusive konstgjorda jätteträd, vattenfall och en magnifik utsikt över Sinapore skyline!

Foto: Copyright Notice.All rights reserved. The photo ma

3. Huis Ten Bosch – Holland fast i Japan

Huis Ten Bosch är en temapark belägen i Nagasaki, Japan med perfekta kopior av holländsk bebyggelse. Hus, kanaler, väderkvarnar, museer, affärer och tulpanodlingar finns representerade i naturlig storlek. Parken som öppnade 1992 är en hyllning till Japans handelsrelationer med Holland från 1600-talet.

4. Lapland – Englands svar på Tomteland

LaplandUK ligger i Kent och är "the UK´s home of Father Christmas". Här kan man träffa tomten och besöka tomteverkstaden. Det finns renar, granar, tomtenissar och massor av konstgjord snö, allt för att skapa en autentisk och nordisk julkänsla.

5. Mirage – Vulkanutbrott mitt i Las Vegas

Utan för det exklusiva hotellet Mirage i Las Vegas står huvudattraktionen – en vulkan. Vulkanen får explosiva och ljudliga utbrott varje kväll mellan kl 17 och 23. Utbrotten drivs av gas som man för att dölja odören adderat en, av alla dofter, pina colada-doft. Only in the US!

6. The World – konstgjord ögrupp

The World, granne med de palmformade strandremsorna, är ytterligare en konstgjord ögrupp i Dubai. The World är formgiven med inspiration av världskartan. Än så länge är bara en av öarna bebyggd och alla planer på att fortsätta bebyggelsen har stannat av på grund av rådande finansiell kris. Enligt uppgifter håller ögruppen på att sjunka tillbaka ner i havet, vilket dementeras av alla som varit med och skapat ögruppen.

Foto: © NASA EO

7. Ski Dubai – skidåkning i öknen

Ski Dubai din enda möjlighet att åka skidor i en miljö där det råder 40 stekheta grader utomhus. Väl inbyggt har man på en yta lika stor som tre fotbollsplaner har man preparerat skidbacken med 6000 ton riktig snö. Varje natt produceras 30 ton nysnö för att backen ska vara i bästa skick.

8. Seagaia Ocean Dome – ute fast inne

Seagaia Ocean Dome var världens största inomhusbad, förutom olika pooler, fanns även en äkta sandstrand och vågmaskiner som klarade av vågsurfing. Lufttemperaturen höll konstant 30 grader, och vattnet 28 grader. Badet stängde 2007.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

5 nr av Sköna hem + tvål & doftstickor från Rituals. Köp nu!