Malin Wollin om att uppfinna sommarens livsmål

Man ska ha mål här i livet, och Malin Wollin är generös nog att dela med sig av sitt. Det plus 4 andra härliga sommardrömmar.

Vi har två hus. Det är minst två hus för mycket. Ibland känns det som om vi har tre hus för mycket. Jag håller det inte för osannolikt att jag har ett tredje hus som står ostädat och bortglömt någonstans.

Jag drömmer mardrömmar om att jag hittar det tredje huset under bråte i källaren och att mamma tittar över axeln och förfasar sig.

Vilka problem man har, för många hus.

Som att vara pilot och strejka för att man bara tjänar 78 000 kronor i månaden.

OH SNAP.

Varje söndag åker vi ut till landet för att måla lite här spika lite där.

Som jag sitter där och målar ett element som har fler skrymslen än himlen har stjärnor så börjar jag drömma om allt jag vill göra. Jag har väldigt svårt att vara här och nu med mitt element. Element är så obetydliga, ingen älskar ett element. Jag vill planera stort! Jag vill göra magnifika förändringar!

Här är mina sommardrömmar:

1. En pool. Tänk att som fyrabarnsmamma ALDRIG behöva gnälla och hota barnen ut ur huset. ”Om ni inte går ut så får ni inget D-vitamin och sedan dör ni blek- och bristdöden”.

Med en pool blir det plask och skvätt från morgon till kväll och jag kommer själv aldrig kunna gå in eftersom jag måste räkna till fyra huvuden tvångsmässigt tills de tar sig en partner och bildar egen familj. Så en pool måste vi ha. Den får bara verkligen inte vara turkos. Vem kom på att alla pooler måste vara turkosa? Det är ju jättefult. Jag vill ha betonggrå botten så att vattnet blir vattenfärgat.

2. En utedusch. Ja, en utedusch! För då kan jag låtsas vara den där kvinnan som jag inte är. Jag är kvinnan som måste ha handdukstork och som inte åkte på festival som ung eftersom det var äckligt. Jag vill ha en utedusch och plocka fram kvinnan inom mig som inte bryr mig om ytliga saker och som äter gröt på bovete och inte använder bh när hon är hemma. Uteduschen ska integreras i någon slags grönska eller mot någon slags vägg. Och just det, den ska också vara väldigt vacker.

3. Ett segeltak. Vi har haft ett segeltak över vår altan i stan. Det slängde och slets i vind och regn i tio år och sedan plockade vi ner det. Men i syrenbersån på landet, åh! Eller vid äppelträdet, åh! Det kommer inte bli opraktiskt den här gången. Det kommer inte blåsa. Det kommer bli som på bilden i IKEA-reklamen.

4. Öppna upp väggen! Alltså hela husväggen mot havet. Stora glasdörrar så att ”gränserna mellan ute och inne suddas ut” som det heter på inredningska. Det kommer kosta ungefär 7,8 miljoner efter ROT, men så vadå, det kommer väl nya pengar.

5. Kaprifolhammock. Nu kanske du tänker att du inte vet vad en kaprifolhammock är. Det beror på att jag precis uppfann den! Du bygger en dagbädd med fyra stolpar med reglar emellan. Sedan odlar du så mycket kaprifol som du kan få ner i marken och så väntar du ett par år. Klart! En kaprifolhammock! Varsågod för livsmålet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!