Malin Wollin: "Om kartongfärgade väggar blir inne måste jag byta planet"

Gott slut på 2016 önskar Malin Wollin med en liten trendreflektion.

Alla hatar 2016.

Inte jag.

Mycket inredning fulländades och blommade ut under det gångna året.

Växttrenden tillexempel. Grönt i alla hörn och alla rum. Om inte det säger något gott om världen och de som lever i den så vet jag inte.

Alldeles strax är det 2017 och jag tycker att det låter som en snygg sifferkombination. Jag önskar således fred på jorden och vacker inredning.

Jag önskar mig inte samma likadant överallt och likriktning.

Och jag önskar mig inte blekt. Ty först kom det vita och det var väldigt glädjelöst. Nu ska vi ha inredning som ser ut som om man har fotograferat vanlig inredning och sedan dragit ner färgerna, men inte hela vägen ner till svartvitt utan sekunden innan det blir svartvitt. Är ni med på hur jag menar? Grådaskigt och disigt. Livet ska ju levas i färg-tv!

Under 2017 vill jag heller inte veta av trendväxter. Den enda modeväxt jag kan acceptera är det där gröna sprittet som kommer upp mellan plattorna fram till vårt hus. Om de skotten är it-grönskan för det nya året så är jag ON TREND.

Och jag vill inte låta hysterisk, men om kartongfärgade väggar blir inne måste jag byta planet.

Och plywood. Snälla, besinna er! Plywood är ett material att bygga saker av, väggar tillexempel, sedan klär man sin plywood i andra saker. Att ha plywood för snygga ändamål är som att riva ner väggen och ha den gula glasullsisoleringen som pynt.

Och när vi ändå pratar om kartong och sjaskiga blandträplattor: brunt är tydligen på väg att bli ordentligt het. Vilken berg och dalbana i känslolivet det plötsligt förvandlades till. För först var ju allt så bra, rosa kom starkt mot slutet av 2016 och man tänkte: Ja! Vilken rolig färg! Och sedan grumlades den glädjen av många stänk NCS-kod avföring. Jag vill istället se ärtgrönt, duvblått och sjöstjärneorange. Visst låter det lovande?

Nu önskar jag er alla ett fint nyår. Om ni har en fin matta så hoppas jag att grannarna inte smäller raketer som får hunden att skräck-bajsa på det fina. Eller så gör den det och då har ni en ny matta i senaste trendnyansen.

Om ni har goda bubblor så hoppas jag att ni inte dricker dem från glas som er pojkvän fick i studentgåva och sedan tog med in i hushållet och gjorde det fult. Vilka glas? tänker kanske någon av er nu. Men försök inte med mig, har du en pojkvän så har du hans mainstreamchampagneglas i skåpet. På grund av lydnad. På grund av husfrid. På grund av kärlek. På grund av svärmor.

Om ni ska göra förändringar i hemmet under året som kommer så hoppas jag att de blir personliga.

För hur framtiden än ser ut så hoppas jag att den speglar det finaste som finns.

Dig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!