Malin Wollin om utekök: Varför skulle man vilja ha ytterligare ett kök att diska och plocka i?

Malin Wollins förra krönika handlade om en önskelista till trädgården. Denna gången får vi allt det Malin Wollin inte vill ha. Som ett utekök till exempel. Och hon förklarar varför här.

För två veckor sedan skrev jag om saker jag önskar och drömmer om till trädgården på landet.

Här kommer nu en lista över saker jag INTE önskar i min trädgård på landet.

Jag gör detta helt enkelt därför att jag vill att ni som inte har en trädgård ska må lite bättre.

Se det var väl snällt.

Utekök. Varför skulle någon någonsin vilja ha ÄNNU ett kök att diska och plocka i? Älskling, vad säger du om att belåna huset för att bygga fler ytor där det kan ligga använda osthyvlar, icke ursköljda fetaostförpackningar och geggigt mojs i små pölar? Äh, jag orkar inte lyssna på ditt svar, jag ringer banken nu!

Hur lata är människor om de måste bygga ett kök som ligger närmare där de sitter?

Jag tror att jag ska bygga ett kök i badrummet. Hallå, jag vill liksom kunna hacka purjolök när jag badar.

Vidare ska jag i trots bygga en utetvättstuga.

Och en utehall. Tänk att vara utomhus och samtidigt ställa grusiga skor på rad! #lushlife

Karpdamm. En vattenpöl med en stor fisk med tvivelaktigt humör och dold agenda. Nej tack. Om jag vill ha en vattenansamling med sura varelser i så bygger jag en pool och kastar i mina barn. Klart.

Plastmöbler. Vem uppfann utemöbler i plast? Hoppas att hon lever gott på all den tid hon har sparat in på att inte behöva olja in sina stolar. För det är ju det enda argumentet jag har hört som är pro plast, att plastmöbler bara behöver torkas av med en trasa. Som om det skulle väga upp för all gränslös fulhet. Jag skulle inte skaffa plastmöbler om de så fällde upp och ihop sig själva, gick in i garaget på egen hand i september, nattade mina barn och betalade räkningarna. På grund av NEJ.

Lastpallar. Det här otyget att bygga egna saker av lastpallar, jag vet inte jag. Jag är helt för återbruk och DIY men lastpallar. Alltså.

Det här är vad jag tycker att lastpallar ska användas till: palla laster på. Slut på användningsområden.

Vågig rabattkant. Jag gillar rabatter. Jag har inga själv eftersom jag är botanikdyslektiker. Men åh så fint det är med pioner och grönt och rosor och hortensior och annat huller om buller i breda rader intill huset. Men varför väljer en del att göra själva rabattkanten vågig? Det är ju bara så väldigt väldigt osnyggt.

Studsmatta. En gång i tiden var lax lyxigt. Nu är lax vardagsmat. En gång i tiden var enorma studsmattor något man köpte i specialbutiker och de enda som hade råd var elitidrottare som tränade volter inför OS.

Nu är studsmattor lika självklara på gräsmattan som gräset självt. Om det blir en torr sommar är det inte omöjligt att det finns fler studsmattor än grässtrån.

En del gräver ner studsmattan i en grop har jag sett.

Smart, det ska jag göra.

Jag ska gräva ner den i en grop och sedan ska jag skyffla elva ton jord över och anlägga en blomsterkulle.

Så vackert det ska bli!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Sköna hem + produkter från Rituals för 199kr. Köp nu!