Hej Malin Wollin som kommer skriva krönikor för skönhem.com!

Malin Wollin drömmer om ett sextiotals-hus med extra allt. Har en tendens att noja över smådetaljer, men inga som helst problem att rätt impulsivt måla om ett hel rum. Vi ställer några inredningsfrågor till Malin Wollin, som börjar skiva krönikor hos oss idag!

Beskriv ditt förhållande till inredning!

– Jag älskar inredning men inredning älskar inte mig. Inredning ringer aldrig tillbaka.

Vem sätter stilen hemma hos er? 

– Jag slår mig blodig för att det ska vara jag ner till  minsta detalj men Joachim ska hela tiden lägga sig i. Varför kan jag  inte bara få hållas?

Hur inreder du, metodiskt och med en röd tråd eller känslomässigt impulsivt? 

– Jag försöker vara metodisk men är så fladdrig. Jag kan gå  och noja över en kudde i flera månader, ska jag köpa eller inte? Sedan  kan jag impulsmåla om en vägg bara för att jag fick ett infall och åkte  till måleributiken en timme efter det att jag fått idén. Det finns ingen  logik.

Hur skulle du bo/inreda om du fick helt fria händer (och ekonomi)? 

– Mitt drömhus är byggt på sextiotalet, högt i tak och fem  sovrum. Minst 150 kvadratmeter boyta och ingen källare. Tusen miljoner  originaldetaljer varav ett rundat trappräcke i svart smide. Eldstad i  vardagsrummet.

Köket ska vara gigantiskt och rymma ett stort bord för minst tolv  personer. Det måste finnas en läshörna i köket och om det inte finns  utgång till en stor altan från köket så vägrar jag flytta in.  Dubbeldörrar ska det vara. Tre badrum, ett till Joachim och mig, ett  till barnen och en gästtoalett. Stora fönsterpartier. Huset ska vara i  puts eller vitt mexitegel med inslag av svart liggande träpanel.  Inredningen skulle vara en blandning av 40-, 50- och 60-tal, vitt, dova  färger, stora mattor, många tavlor. Sängen ska vara bäddad med lakan så  dyra att vi måste köpa dem på avbetalning. Men jag har inte tänkt så mycket på det...

Favoritrum hemma hos dig?

– Det vet jag inte om jag har  något. Men jag älskar att sova. När vårt är sovrum är kallt och  nybäddat, då är det lisa för själen och allt det där.

Senaste köp till hemmet? 

– Dyra lakan till sängen. Jag älskar Vides ekologiska från Åhléns.

Önskepryl till hemmet som alltid står på din lista? 

– Nä, jag önskar inte, jag fixar. Men vi har pratat om att  investera i en lyxsäng när alla barn har slutat med otyget att komma  över på nätterna.

Om du får välja: 

Marmor eller betong? 

– Betong.

Koppar eller krom?

– Krom. Koppar är på god väg att bli Lasse Åberg-konst

Linne eller sammet?

– Linne.

Furu eller ek?

– Gran.

Mattor eller gardiner?

– Mattor.

Tapet eller färg?

– Tapet.

Blommigt eller randigt?

– Blommigt.

Funktionalitet eller estetik?

– Estetik. Livet är för kort.

----

Malin Wollins krönika – "Jag har ingått en pakt med kungen av Murr"

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Just nu! 4 nr av Sköna hem för endast 169 kr. Köp nu!