Måttsats für alle

Måttett är hel/halv deciliter, hel/halv matsked, tesked, kryddmått samt dosering av en portion spaghetti i samma redskap, pris 89 kr, www.mattett.se.

Karin Ihre, (f d Sundqvist), jordenruntseglare och författare till ­friluftskokboken På en låga:

– Flipp! Vid första anblicken tänkte jag bara att den var ful, men sedan kändes den ändå okej. Den är smart för matlagning på en båt, på sommarstället eller i husvagnen där man inte vill ha så mycket saker. Hemma vill man ha en ­finare måttsats, så prismässigt står den sig nog bäst i en friluftsbutik. Jag skulle kunna ge den som present till någon av mina kajakkompisar. 

Susanna Sandberg, studerar till dietist:

– Flopp! För att vara en designad sak så är den inte speciellt snygg, det känns heller inte som att man får något nytt eller speciellt för pengarna. Att mäta upp en halv deciliter havregryn med den typen av skopa är bara krångligt. Visst är det bra att ha de vanligaste måtten i samma redskap för det blir enklare att diska, men den är på det hela taget dyr och tråkig.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Köp 8 nr av Sköna hem - få 4 rödvinsglas från iittala. Läs mer!